Reklamní trik: Odskočte si u nás na WC, my vám zaplatíme

Berlín - V létě budou některá odpočívadla v Německu ležící mimo dálnice sama motoristům platit za to, že si u nich dojdou na toaletu. Takzvané autohofy chtějí touto netradiční akcí bojovat proti konkurenci u dálnic.

Na velké části německých dálničních odpočívadel s restauracemi a čerpacími stanicemi musí cestující zaplatit za návštěvu záchodu sedmdesáticentový poplatek (18 Kč), z něhož je mu pak při nákupu občerstvení nebo suvenýrů vráceno 50 centů (13 Kč). Za samotné odskočení si tak ve finále zaplatí 20 centů (pět Kč). Chystaná prémie bude fungovat přesně opačně.

"Během letní sezony 2013 dostanou zákazníci po zaplacení padesáticentového poplatku na toaletě nazpátky 70 centů," oznámil svaz provozovatelů autohofů VEDA, podle něhož se do této akce zapojí nejméně 35 zařízení po celém Německu, některá i poblíž hranic s Českou republikou. Na svých internetových stránkách svaz zveřejnil mapku, kde řidiči rozdávačná odpočívadla najdou.

Bonus 20 centů za návštěvu toalety nedostane vyprázdněný motorista v hotovosti na ruku, ale obdrží kupon, který bude moci použít při placení v restauraci nebo v obchodu motorestu. Zhodnotí ho tak podobně jako záchodkové kupony na dálničních odpočívadlech.

Akce potrvá od 19. června do 11. září a VEDA si od ní slibuje, že motorestům přímo u dálnic odláká část zákazníků.

Zastávka na dálničním odpočívadle může mít dva různé scénáře. Buď narazíte na upravené místo s čistými toaletami, dobrou restaurací a pokud budete mít štěstí, můžete si odpočinout na pohodlných lehátkách. Anebo zažijete pravý opak.

Evropské autokluby jako každý rok před začátkem hlavní turistické sezony ohodnotily dálniční odpočívadla. Tentokrát navštívili zaměstnanci autoklubů 65 parkovišť ve 12 zemích. Většina odpočívadel se podle testu moc přívětivě k motoristům nechová, píše iDnes.cz.

Nejlepší odpočívadla jsou v Německu. Odpočívadlo Medenbach Ost na dálnici A3 nabízí místa pro piknik a dokonce také lehátka pro chvíle odpočinku.

Naopak na propadák letošního testu narazíte na na italské dálnici A10 poblíž francouzských hranic. Už samotný příjezd na parkoviště je zmateně označený. Toalety označily autokluby za extrémně neudržované, pro handicapované návštěvníky nejsou vůbec uzpůsobeny.

Související

Více souvisejících

Dálnice Německo řidiči

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy