Romů bylo moc, když mlátili manželský pár! Vyhozený strážník z Duchcova promluvil o zásahu

Duchcov - Strážníka Jiřího L. vyhodili z práce. Prý nepomohl manželskému páru, kterého v Duchcově napadla skupina Romů. Strážník vyhazova z práce bere jako křivdu a chce se obrátit na soud.

Jiří L. se rozhodl, že promluví a využil k tomu stránky deníku Blesk. Ukončení svého pracovního poměru bere jako velkou křivdu. Tvrdí, že osudnou noc dělal vše, co mohl. Chce se dokonce soudit.

V Duchcově napadla skupina Romů mladé manžele, kteří se vraceli z diskotéky. Jiř L. popsal, jak viděl incident ze svého pohledu. "Byl jsem na služebně sám. Když jsem viděl, co se na ulici děje, začal jsem to natáčet na kameru. Bez toho by chyběl důkaz. Romů byla převaha a všichni tvrdili, že konflikt vyvolali manželé," řekl vyhozený strážník deníku Blesk.

Strážník uvedl, že když vyšel na ulici, viděl, jak se sbíhá na místo činu více a více Romů. Služebnu opustil a zůstala odemčená. Byli v ní zbraně. Strážník ji nechtěl opustit.

"Kdybych mezi ně vletěl, mohli mě odzbrojit a střílet. Sám jsem střílet nemohl, mezi vysokými budovami a v ulici plné lidí je to nebezpečné. Mohl bych se tak sám dopustit protiprávního jednání. Přivolal jsem proto posily," hájí svůj postup Jiří L.

Starostka Duchcova Jitka Bártová nechala Jiřího L. vyhodit. Prý nevyužil všech dostupných zákonných prostředků a nezasáhl, přesto že to situace vyžadovala. Jiří L. její tvrzení odmítá, chce se obrátit na soud.

Související

Hasiči

V Duchcově praskla vana na tavení skla, zásah hasičů potrvá dva dny

V Duchcově na Teplicku dnes zasahovalo 40 hasičů u prasklé vany na tavení skla ve sklárně Vitrablok v Bílinské ulici. Zhruba 250 tun skla vyteklo do sběrné jímky. Hasiči taveninu ochlazují, aby se nerozšířila dál a nic nezapálila. Nehodu mají pod kontrolou, zasahovat tam budou minimálně do úterý. Na místě je jedna jednotka, řekl večer ČTK operační důstojník krajských hasičů.
Giacomo Casanova

Legendární Casanova nebyl jen svůdník a špion. Co měl společného s Českem?

Jméno Casanova se zapsalo do kolektivní paměti lidstva tak silně, že je synonymem pro svůdníka, kterému každý rozumí, ale málokdo tuší o koho se ve skutečnosti jednalo nebo dokonce neví, že jde o skutečnou historickou osobnost. Navíc Casanovův osud byl nerozlučitelně spjat s českými zeměmi, především se zámkem Duchcov.

Více souvisejících

Duchcov Romové Policie ČR

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy