Dny NATO pokračují v Mošnově. Tisíce aut komplikují dopravu

Mošnov - Druhým dnem pokračují dnes na letišti v Mošnově na Novojičínsku Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. Návštěvníci se opět mohou těšit na prohlídku transportního letounu An-124 Ruslan a další ukázky vojenské techniky. Podle pořadatelů jsou Dny NATO největší vícedenní akcí v Česku, v sobotu je navštívilo přibližně 54.000 lidí.

Návštěvníci viděli například ukázku tankování za letu nebo vystoupení španělské vrtulníkové akrobatické skupiny Patrulla ASPA. Po mnoha letech, pravděpodobně poprvé od rozdělení Československa, mohli lidé vidět společný průlet českého a slovenského letectva. Obojí se bude opakovat i dnes.Tisíce vozidel mířících na Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR komplikují dopravu v okolí letiště v Mošnově na Novojičínsku. Kolony se tvoří zejména ve směru od Ostravy. ČTK to řekl operátor speciální telefonní linky, kterou kvůli akci zřídila policie."Dneska je to trochu horší než včera, zřejmě kvůli lepšímu počasí. Ve směru od Ostravy jsou kolony dlouhé zhruba dva tři kilometry. Z ostatních směrů je to lepší," řekl operátor. První den dvoudenní akce navštívilo v sobotu podle policie přibližně 54.000 lidí.Mezi nejatraktivnější body zhruba osmihodinového programu patří ukázka tankování za letu v podání dvou českých letounů Jas-39 Gripen a švédského tankeru C-130 Hercules nebo vystoupení akrobatických skupin: španělské Patrully ASPA na vrtulnících EC 120 Colibri a turecké skupiny Turkish Stars na stíhačkách NF-5A. Mezi desítkami vystavených strojů je největším lákadlem obří transportní letoun An-124 Ruslan.Na Dnech NATO se kromě vojáků představují také bezpečnostní a záchranářské jednotky celkem ze 16 zemí.

Související

Na Václavském náměstí se o víkendu protestovalo proti Fialově vládě. (16.9.2023) Glosa

Události Petra Nutila: Vyhasínající Rajchl a ústavní Orel v hnízdě

Moji milí, čím začít jiným, než úplně čerstvou zprávou! Další demonstrace uspořádaná Jindřichem Rajchlem proběhla. A tak to má být, žijeme ve svobodné zemi, kde si každý může protestovat proti čemu chce. Tentokrát se už pod vedením tohoto pána neprotestovalo proti bídě, ale vládě. Asi bída už v ČR není, nebo co. Každopádně to je asi tak jediný rozdíl mezi touto demonstrací a tou předchozí. 
Dny NATO v Mošnově, ilustrační fotografie.

Dny NATO vyvrcholily, letos je navštívilo 185 tisíc lidí

Druhým a závěrečným dnem v neděli pokračovaly Dny NATO v Mošnově. Na sobotní program se podle odhadů přijelo podívat 100 tisíc lidí, dnes přišlo dalších 85 tisíc návštěvníků. Akci včera navštívil také premiér Petr Fiala. 

Více souvisejících

Dny NATO Armáda České Republiky Antonov An-124 Ruslan

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina potvrdila zásah vojenského letiště na Krymu

Ukrajina dnes oznámila, že její síly zasáhly ruské vojenské letiště na Krymském poloostrově, který Moskva nezákonně anektovala v roce 2014.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy