Řidič kamionu poslal Čechům upřímný vzkaz. Internetem se šíří jako lavina

Zimní měsíce jsou utrpením pro řidiče, a dvojnásob to platí pro řidiče kamionů. I přesto, že na ně ale lidé občas nadávají a naposledy si je vzala na paškál i vláda, která jim přičetla na vrub dlouhé kolony na zasněžené D1, stále jsou to řidiči jako všichni ostatní. A jak ukazuje vzkaz jednoho z nich, všichni jsou na stejné lodi.

Od nepaměti platí, že snad každý řidič osobního vozu si sem tam zanadává na kamiony. Jsou velké, pomalé, poškozují vozovku, a překáží ve chvílích, kdy jsou podmínky pro řízení špatné samy o sobě. To je hojně rozšířený názor, kterému stávající situace nepřispěla.

Po nedávných kolonách na D1, které podle ministra dopravy Dana Ťoka způsobili sami neukáznění řidiči, se internetem začala šířit nová nenávist vůči "kamioňákům", a to i přesto, že opozice poukázala na špatný stav dálnice a fakt, že ministerstvo nebo Ředitelství silnic a dálnic nebylo schopno si pohlídat, aby veškeré opravy skončily před prvním větším sněžením.

Skutečnost je ale jiná, než by se mohla zdát. Na sociálních sítích ji nastínil jeden z řidičů kamionu, který přiznal, že na ně lidé rádi nadávají. Přesto se zmínil o výhodě, kterou jim jejich velké stroje v porovnání s menšími osobními auty nabízejí, a sice možnost se například obsloužit, když stojí v zasněžené koloně.

Řidičům a především rodinám s dětmi proto vzkázal, aby se nebáli oslovit řidiče kamionu, pokud budou v zácpě něco potřebovat, například uvařit čaj nebo se jen zahřát. Následně vyzval, aby jeho příspěvek lidé sdíleli. A ti to udělali ve velkém.

Během několika dní si totiž facebookový post nasdílelo více než 30 tisíc lidí. A v komentářích se autor dočkal jak obdivu, tak slov díků.

Související

Více souvisejících

Dálnice D1 nákladní doprava

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy