Řidiči se zlobí na lovce nehod, kšefty jim dohazují policisté

Praha - Neseriózním nehodovým službám, tzv. lovcům nehod, kteří bývají u havárek první a nechají řidiče podepsat předražené zapůjčení náhradního auta nebo mu naúčtují drahý odtah, musejí pomáhat řadoví policisté. Myslí si to shodně řidiči i pojišťovny. Píše o tom sobotní Právo.

„Zjevně s nimi spolupracují policisté,“ napsal Právu čtenář Jan Kirchner, který v českém zastoupení německé společnosti řešil nehodu firemního vozu. Šlo o lehkou havárii v noci na dálnici, kdy se pomačkaly plechy o svodidlo. „Policisté to prošetřili (museli být zavoláni, neboť šlo o služební auto) a ihned přivolali firmu, která zajistila odtah 20 km. Velmi jsme se divili, když nám přišla faktura na více než 20 tisíc korun. Když jsme se ohradili, že za takto krátký odvoz je to trochu moc, měli v ruce papír podepsaný řidičem, jenž tak učinil v šoku. Argumentovali také tím, že museli zamést dálnici. A to vše se děje za tiché spolupráce policie,“ napsal Kirchner. I Václav Bálek z pojišťovny Allianz soudí, že by tito tzv. lafetáři, kteří si ze silnic udělali zlaté rýžoviště, u nehod nemohli být tak rychle, kdyby nedostávali tipy od řadových policistů. Nedařilo by se jim tak snadno vydělávat na extrémně drahých a často zbytečných odtazích, nebýt toho, že jim někteří policisté nejspíš jdou na ruku. „Registrujeme několik tisíc takových případů ročně. Princip bývá stále stejný. Tyto neférové nehodové služby sice tvrdí, že spolupracují s pojišťovnami, ale ve skutečnosti nejsou naším partnerem ani partnerem jiné pojišťovny. Vmanévrují řidiče do předražené zápůjčky náhradního auta nebo předraženého odtahu. Obrana je prakticky nemožná, protože firma ukáže, že má vše od motoristy podepsané, a tak z něho snadno získá i desítky tisíc,“ řekl Právu Bálek z Allianz. Vedení policie odmítá, že by policisté nehodovým službám dávali echa. Podle policejního prezidia to už dnes není ani třeba. „Pokud jde o možné získávání informací o dopravních nehodách ze strany asistenčních služeb či pohřebních ústavů, vysvětlení je prosté. Na našich webových stránkách může každý najít aktuální dopravní informace, včetně dopravních nehod a jejich míst, a to i se souřadnicemi GPS, popisem události, následky nehody,“ reagoval pro Právo policejní mluvčí Jan Melša.

Související

Více souvisejících

doprava Nehodovost (statistiky)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy