Rozepře mezi europoslanci: Štětina to pořádně schytal od komunistky

Praha - Poslankyně Evropského parlamentu za KSČM Kateřina Konečná o sobě říká, že málokdy pociťuje tendenci reagovat na "nesmysly vyřčené mým kolegou europoslancem Štětinou". Nyní se ale neudržela a poslala europoslanci za TOP 09 Jaromíru Štětinovi ostrý vzkaz.

Konečná se domnívá, že Štětinova demagogie a zášť jsou totiž natolik velké, že ho z jakékoliv polemiky diskredituji. "Nicméně když jsem si přečetla jeho vyjádření k cestě prezidenta republiky na oslavy Dne vítězství v květnu v Moskvě, nedá mi to a zareagovat musím," píše Konečná.

"Pan Štětina totiž prohlásil: „Jet v květnu do Moskvy na pozvání diktátora je urážkou ruských, ukrajinských, čečenských, gruzínských a jiných vojáků, kteří položili životy v boji proti nacismu." Ráda bych k tomu proto dodala: Pan prezident by hluboce urazil nejen vojáky národností, které pan Štětina vyjmenovává, ale urazil by také československé odbojáře, kteří bojovali na všech frontách - doma i v zahraničí - a přispěli k vítězství protinacistické koalice, kdyby pozvání nepřijal," uvádí ve svém komentáři europoslankyně.

Bez ohledu na sympatie, či nesympatie k představitelům Ruska, Anglie, Velké Británie, Francie, Kanady a dalším Konečná připomíná, že výše jmenovaní nasazovali své životy za záchranu Evropy a světa. A bez ohledu na sympatie, či nesympatie k představiteli Ruské federace je proto podle ní povinností představitele státu, který 70. výročí konce druhé světové války v Evropě považuje za nejlepší příležitost poklonit se hrdinům, kteří v této válce bojovali, padli a nemnozí ještě žijí, společně s tehdejším spojencem oslavit vítězství, které zaplatili krví i naši občané.

"Pan prezident bude reprezentovat i naše dosud žijící odbojáře - jen ti mají právo posoudit, zda se jedná o "urážku" nebo poctu. Pokud je znám, urážkou je pro ně vyjádření pana Štětiny. Ne nadarmo se říká, že ti, co na svou historii zapomenou, jsou vystaveni tomu ji opakovat. Nedovolme Štětinům a dalším podobným, aby nás k tomuto aktu dohnali," dodává Konečná.

Související

Více souvisejících

Kateřina Konečná (poslankyně KSČM) Jaromír Štětina

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy