Hra politických šíbrů, říká Konvička. Smlouva s Úsvitem je prý od počátku neplatná

Praha - Případného soudu o miliony korun se sněmovním Úsvitem - Národní koalici kvůli výpovědi smlouvy o volební spolupráci se někdejší šéf bývalého Bloku proti islámu Martin Konvička neobává.

Smlouva byla od počátku neplatná, řekl dnes novinářům Konvička, jenž po sobotním rozpuštění bloku zakládá nový spolek Iniciativa Martina Konvičky.

"Hrozba je naprosto, ale naprosto fiktivní. Smlouva je nulitní od samého začátku," uvedl Konvička. Tvrdí, že Úsvit ji uzavíral s podvodným úmyslem ve snaze oživit "zmírající stranu" zajímavými tvářemi. Blok se tím podle Konvičky dostal do hry "politických šíbrů, zlodějíčků, podvodníčků", proto smlouvu ukončil.

"Jestliže chce Úsvit jít do téhle legrace, opravdu může," podotkl Konvička k případnému soudnímu sporu zhruba o 9,5 milionu korun, které Úsvit po bloku požaduje za vynaloženou propagaci, ale například i za Konvičkova právníka. Konvička také zdůraznil, že zrušení bloku nebylo motivováno snahou vyhnout se úhradě pokuty. Blok byl rozpuštěn potom, co se po výpovědi smlouvy Úsvitu rozštěpil.

Nová Iniciativa Martina Konvičky má na ideje bloku navazovat. "Jde o myšleny nenásilného, civilizovaného, liberálního odporu k islámské ideologii, nikoli muslimům jako lidem," řekl Konvička.

Související

Martin Konvička

Muslimy do masokostní moučky? Žalobce dal Konvičkovy výroky k ledu

České Budějovice - Českobudějovické státní zastupitelství zastavilo stíhání bývalého předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky kvůli jeho výrokům. Informovala o tom dnes Česká televize. Justice se případem zabývala přes dva roky. Konvička byl kvůli svým prohlášením na internetu stíhán pro podezření z podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství.
Miloš Zeman, prezident ČR

Zeman by si pražskou kavárnu musel vymyslet, i kdyby neexistovala, míní politolog

Praha – Politolog Milan Znoj se zamýšlí nad působením českého prezidenta Miloše Zemana. Označuje ho za plebiscitního prezidenta, který hojně využívá populistických manévrů. Lidé, co na něj házeli vajíčka k výročí 17. listopadu na Albertově v roce 2014, byl dav, který Zeman pojmenoval jako pražská kavárna a intelektuálové odcizení lidu, píše na blogu serveru Aktuálně.cz Znoj.

Více souvisejících

Martin Konvička Úsvit - Národní koalice Blok proti islámu

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy