Zdechovský: Lenost a další nesmysly Nigela Farage

Praha - "Na úterním zasedání Evropského parlamentu v Bruselu opět Nigel Farage ukázal, že i pro Brexitu bude používat neustále nesmysly o EU. Tvrdil, že nikdo z přítomných nepodnikal a ani normálně nikdy nepracoval, což je další lež," píše v komentáři, který poskytl serveru EuroZprávy.cz, lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

A navíc je to i směšné s ohledem na to, že právě Farage dvacet let žije z peněz daňových poplatníků a žádná pracovní místa v posledních dvacet let nevytvořil.

Šéf britského UKIP Nigel Farage lhal před referendem ve Velké Británii o mnoha skutečnostech a tento týden ve svých lžích pokračoval na půdě Evropského parlamentu. Úspěchem britského referenda blažený Farage před plným sálem prohlásil:

„I know that virtually none of you have never done a proper job in your lives, or worked in business, or worked in trade, or indeed ever created a job." (Vím, že prakticky nikdo z vás nikdy v životě nedělal pořádnou práci nebo podnikal, obchodoval či kdy vytvořil jakékoliv pracovní místo.")

Zrovna od Farage, který posledních 20 let byl pouze politikem placeným z peněz daňových poplatníků s blížící se doživotní rentou, to opravdu sedí. Vlastně u mnoha kritiků Evropské unie je to velmi podobné. Vždy se drží svého dobře placeného křesla z peněz v Evropské unii, přestože do práce, kam se nechali zvolit, nechodí a nic zde nedělají. Ale oficiálně budou vždy kritizovat veškeré platy úředníků, ale zapomenou na svůj plat.

Ale buďme objektivní. Není kritik jako kritik. Například italští kolegové z EFDD Valli a Zanni z politického Hnutí 5 Stelle také kritizují EU, ale patří v Evropském parlamentu k nejpracovitějším. Prostě je vidět, že i pracovat se musí umět.

Jen dvacet let vše kritizuje s tím, že sám nikdy nic nepředloží

Zajímalo by mě, zda poslanec Farage, který patří mezi největší absentéry v Evropském parlamentu, přiznal svým voličům a zastáncům Brexitu, že bude dostávat do konce svého života několik tisíc euro měsíčně z Evropské unie. Proto může být vysmátý a dál si říkat své nesmysly nejen o unii dle českého přísloví: Pan Farage rád pije víno a káže vodu.

Oproti tomu řada europoslanců, komisařů a vysokých úředníků Evropské unie patří ve svém oboru mezi špičky, učila na vysokých školách nebo podnikala a do svého postu přišli právě díky svých zkušenostem z privátní sféry. I Jean Claude Juncker se vypracoval do své funkce z postu premiéra Lucemburska a zatímco Farage o sobě tvrdí, že nikdy nechce být premiérem Velké Británie a nést vládní odpovědnost. Prostě kritizovat ANO a něco nenabídnout NE.

Nigel Farage nenabízí žádné řešení a nikdy žádné řešení nabízet nebude, protože žádné za dvacet let v politice zřejmě nemá. Tento "komik" není schopen být odpovědný a začít věci řídit. Pouze zatím dokázal, že skvěle okopal kotníky celé Evropě a výborně tlachat. Proto možná vystoupení Velké Británie z Evropské unie nebude taková tragédie. Pokud přijdou do Evropského parlamentu místo Nigela Farage poslanci, kteří budou pracovat a nebudou lhát, bude vlastně Brexit nejlepším řešením, které nás v historii EU mohlo potkat.

Související

Danuše Nerudová

Česko hledá eurokomisaře. Určí ho Starostové, anebo Piráti

Nového českého eurokomisaře či eurokomisařku by měli nominovat Piráti, anebo Starostové. Taková je dohoda mezi stranami vládní koalice. Nic na tom zatím nezměnily ani volební výsledky, kdy volební koalice Spolu složená z kandidátů ODS, TOP 09 a KDU-ČSL uspěla více než koaliční partneři. Otázkou však je, kdo nakonec bude nominován do Evropské komise, kterou s největší pravděpodobností nadále povede Ursula von der Leyenová.

Více souvisejících

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) EU (Evropská unie) Nigel Farage

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

včera

včera

Povodně způsobilo rekordně deštivé počasí, zjistili meteorologové

Počasí nám v září připravilo nejedno překvapení. Tím největším byla čtyřdenní srážková epizoda, která vyvolala povodně. Není se čemu divit, když dokonce padl nový rekord denního úhrnu srážek. V pátek to potvrdil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy