Barikády a nenávistné nápisy. Češi vyrazili do ulic přivítat Merkelovou

Praha - Odpůrci německé kancléřky Angely Merkelové, která dnes dorazí na návštěvu Česka, vyrazili do ulic. Zatímco jedni jezdí po Praze s billboardy, jiní staví na Palackého náměstí barikádu.

Německá kancléřka Angela Merkelové se postarala o největší muslimskou invazi na Evropu za posledních 300 let. Tak vnímají její příjezd členové hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD), kteří před Úřadem vlády postavili z papírových krabic symbolickou "Němou barikádu", která symbolizuje odpor proti okupantům a nenávistným rasistickým ideologiím.

Za přítomnosti předsedy hnutí Tomia Okamury poté členové z krabic použitých na barikádu postavili na Palackého náměstí "Veselou zeď" s výstavou karikatur, které zaslali občané a které vykreslují "nehynoucí přínos" německé kancléřky evropské civilizaci. "Vybrané obrázky také otiskneme v humoristickém občasníku Veselý imigrant. Nejlepší a nejvtipnější kresbu oceníme velkou porcí tureckého medu," dodávají členové SPD.

Návštěvu německé kancléřky Merkelové v ČR považují za "drzou politickou provokaci." "Dlouhé utajování termínu a průběhu návštěvy připomíná doby totalitních papalášů a je důkazem strachu evropských politických elit z názorů občanů. Kancléřku Merkelovou zde potřebuje pouze současná česká Sobotkova a Babišova vláda, aby si poslechla instrukce, co má dělat. Čeští občané ji zde nechtějí ani nepotřebují," tvrdí Okamura.

Proti Merkelové se staví také Svobodní, kteří vyrazili do ulic s pojízdnými billboardy. "Frau Merkel, kein Diktat, sonst #czexit" hlásají billboardy napsané v němčině, v překladu "Paní Merkelová, žádný diktát, jinak #czexit". Jízdu současně doprovází z ampliónů na autech proslov europoslance a předsedy Svobodných Petra Macha: "Do Prahy dnes přijela německá kancléřka Angela Merkelová za premiérem Sobotkou. Strana svobodných občanů má pro ni jasný vzkaz. Vážená paní Merkelová, nenecháme si už diktovat žádné kvóty z Bruselu. To raději z Evropské unie odejdeme a půjdeme vlastní cestou!"

"Nelíbí se nám, že některé země se naučily v EU protlačovat věci silou, zatímco dřív se vždy hledala shoda všech. Paní Merkelová si zjevně myslí, že co si zamane, to prosadí i přes odpor jiných zemí, ať už jde o silnější integraci EU, bezvízový styk s Tureckem nebo třeba migrační kvóty," dodal předseda Svobodných a poslanec Evropského parlamentu Petr Mach.

Hnutí Úsvit - Národní demokracie a Blok proti islámu předaly dnes u příležitosti návštěvy kancléřky Merkelové premiéru Bohuslavu Sobotkovi petici proti imigračním kvótám. "Premiér Sobotka tento týden prohlásil, že v ČR nechce mít silnou muslimskou komunitu. Proto jsme mu dnes přinesli naší celoevropskou petici proti imigračním kvótám," řekla před Úřadem vlády poslankyně Úsvitu Jana Hnyková.

"V případě, že nepodepíše, bude nám jasné, že se opět jedná jen o předvolební sliby, takové Sobotkovy vývrtky a že po volbách zase otočí," doplnila jí předsedkyně Bloku proti islamizaci Jana Borkovcová.

Úsvit s Blokem proti islamizaci svolávají na čtvrtek do hlavního města celou sérii demonstrací při příležitosti návštěvy spolkové kancléřky Angely Merkelové. "Demonstrovat budeme nejprve před budovou ČVUT. Od 17 hodin se demonstrace přesune na Prašný most k Pražskému hradu, kam kancléřka přijede za českým prezidentem Zemanem. Poslední akce se uskuteční od 18:30 před Lichtenštejnským palácem, kde má mít Angela Merkelová závěrečnou oficiální večeři. My zde v kontrastu s tím uspořádáme akci „Český oktoberfest aneb českým pivem a bavorskou klobásou proti islamizaci"," uvedli zástupci obou hnutí.

Související

Gerhard Schröder

Schröder unikne trestu za vstřícnost k Rusku

Někdejšího německého kancléře Gerharda Schrödera nečeká v jeho domovské sociální demokracii (SPD) žádný postih za jeho vstřícné postoje k Rusku a angažmá v ruských státních koncernech. Rozhodčí komise regionální organizace SPD v Hannoveru dnes v odvolacím řízení došla k závěru, že Schröder žádné stranické regule neporušil, napsala agentura DPA. Orgán v případě porušení předpisů může provinilce ze strany vyloučit.

Více souvisejících

Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) Úsvit - Národní koalice svobodní

Aktuálně se děje

před 31 minutami

Volební štáb hnutí ANO

ANO lže, jako když Rudé právo tiskne. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 54 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 13 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

Na Mělnicku leželo bezvládné tělo u havarovaného auta. Případ řeší policie

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy