Chlape, uklidni se. Bývalý velvyslanec Schapiro pořádně sjel Jiřího Ovčáčka

Praha – Americké ministerstvo zahraničí vydalo výroční zprávu o stavu lidských práv ve světě. V ní konstatuje, že úroveň lidských práv ve světě obecně se zhoršuje. Ohroženy jsou prý především základní svobody, jako jsou vyjadřování či shromažďování. Materiál kritizuje i Českou republiku kvůli Romům nebo korupci. To se ale nelíbí hradnímu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi.

Česká republika se podle USA nadále potýká se sociální diskriminací Romů, stigmatizací osob nakažených virem HIV či korupcí. Občané by prý měli začít volit romské zástupce do vysoké politiky a stavět se méně negativně k migrantům.

„Politici včetně prezidenta, vicepremiéra, poslanců, senátorů a regionálních politiků napříč politickým spektrem používají protipřistěhovaleckou rétoriku, ve které jsou muslimové hlavním terčem," uvedlo v dokumentu americké ministerstvo zahraničí.

Zprávu na sociálních sítích zkritizoval mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Jde samozřejmě ještě o dozvuk práce Obamovy administrativy, která byla oproti té Trumpově vstřícná k migrantům,“ připomíná.

„Obamovská výroční zpráva MZV USA je ostatně složena z fabulací českých politických neziskovek. Ty si Obamova administrativa hýčkala,“ rýpnul si Ovčáček.

Jeho slova zaregistroval také někdejší americký velvyslanec v Praze Andrew Schapiro. „Uklidni se, chlape,“ vzkázal mu prostřednictvím twitteru.

Andrew Schapiro post velvyslance opustil v lednu. Ambasádu vedl dva a půl roku, během kterých se několikrát dostal do sporu s prezidentem Zemanem. O tom, kdo a kdy Schapira v roli velvyslance nahradí, zatím není jasno. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) nedávno prohlásil, že je možné, že místo velvyslance zůstane neobsazené poměrně dlouho vzhledem k tomu, že s nástupem Trumpa končí všichni Obamovi političtí velvyslanci, tedy přibližně třetina amerického diplomatického sboru.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Andrew Schapiro USA (Spojené státy americké) diskriminace Romové

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 35 minutami

před 44 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy