Odporné a nelidské, spustil Kalousek kvůli Rusku. Pak prozradil, kdo by se mu líbil jako prezident ČR

Praha – Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se na sociálních sítích zapojil do debaty o tom, co to znamená pojem „vlastenectví“. A pak prozradil, kdo by se mu líbil jako kandidát na českého prezidenta.

Debatu odstartoval twitterový příspěvek novináře a komentátora Alexandra Mitrofanova, který komentoval jednu scénu z demonstrací proti korupci, které o víkendu probíhaly po celém Rusku. Policie při nich zadržela přes 1000 lidí.

„K zadrženému mladíkovi s astmatem policie odmítla pustit rodiče s léky, dalších pět držela 4 hodiny zavřené v antonu,“ napsal český novinář ruského původu.

Odporné,nelidské..Musíme proti tomu hlasitě protestovat na mezinárodní scéně."Vlastenci"tím ale asi budou inspirováni pro příští léta u nás. https://t.co/WBLM2Nhu46

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 26. března 2017

Jeho slov si všiml právě Kalousek. „Odporné, nelidské.. Musíme proti tomu hlasitě protestovat na mezinárodní scéně. "Vlastenci" tím ale asi budou inspirováni pro příští léta u nás,“ varoval na twitteru.

Zdůraznil, že vlastenectví považuje za pozitivní jev, ale „vlastenectví“, kterého se dovolávají kupříkladu obdivovatelé Ruska, vlastenectvím není. „Proto jsou tam uvozovky. Bez nich je to čestné označení. Bohužel se tak u nás označují i náckové s touhou po silné ruce,“ upřesnil.

Zároveň také přidal jeden konkrétní příklad. „Příklad vlastenectví bez uvozovek:Pokud by se P. Pithart přece jen rozhodl kandidovat na prezidenta. Teď ho ČR potřebuje,jako nikdy před tím,“ posteskl si předseda TOP 09.

Příklad vlastenectví bez uvozovek:Pokud by se P.Pithart přece jen rozhodl kandidovat na prezidenta.Teď ho ČR potřebuje,jako nikdy před tím. https://t.co/X3ei5xIPZ2

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 26. března 2017

Bývalý předseda a dlouholetý místopředseda Senátu Parlamentu České republiky Pithart už na konci roku 2016 uvedl, že pravděpodobně nebude kandidovat v přímé volbě na prezidenta. Podle svých slov by neměl dostatek sil zvládnout náročnou volební kampaň.

Svá slova definitivně potvrdil před několika pro Českou televizi, když kandidaturu odmítl. „Nemládneme a já musím poslouchat své tělo. V sedmasedmdesáti ne. Já jsem dnes strávil hodinu na rehabilitacích. To by bylo nezodpovědné, sorry,“ uvedl Pithart.

Související

Miroslav Kalousek

Kalousek se europoslancem nestane. TOP 09 ho vyzvala k jiné kandidatuře

TOP 09 rozhodla o tom, kdo za ni bude v rámci volební koalice Spolu usilovat o křesla v Evropském parlamentu. Veřejnost řešila zejména možnou nominaci exministra financí Miroslava Kalouska. Bývalý poslanec nakonec mezi kandidáty chybí. Strana mu ale naznačila, že by měl zvážit jinou kandidaturu. 

Více souvisejících

Miroslav Kalousek Petr Pithart prezident čr

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy