Babiš se chce spojit s komunisty, varuje předseda ODS

Praha - Předseda ODS Petr Fiala se ve svém pravidelném pořadu „Týden s Petrem Fialou“ na internetovém serveru Youtube opět pustil do Andreje Babiše (ANO). Obvinil ho z toho, že chce spolupracovat s Komunisty. Jeho média prý šíří „hysterii a konspirační teorie“, které mají zakrýt Babišovy mocenské ambice.

Podle Petra Fialy je důležité neustále připomínat, že problémy, které musí ministr financí v poslední době řešit, mu nezpůsobil nikdo jiný, než on sám. „Hysterie a konspirační teorie, které kolem sebe šíří on a jeho média, mají ve skutečnosti jeden společný cíl,“ říká na svém videu Fiala. Nejprve mluví o jakémsi pevném mentálním paktu, který údajně funguje mezi ministrem financí Andrejem Babišem a prezidentem Milošem Zemanem.

Následně stočí téma zcela jiným směrem. „A jednu věc Andrej Babiš nepřizná – připravenost uzavřít mocenský pak i s komunisty,“ varuje na videu předseda Občanských demokratů. Andrej Babiš bude prý občany klamat tak, jako to dělal, když říkal, že neovlivňuje svoje média nebo že mu jde o nestrannou policii. „A to je, oč tu dnes běží. Nikoliv zájem lidí, ale osobní moc, zneužívání osobní moci a ochota spojit se s kýmkoliv, včetně komunistů,“ oprašuje tak Petr Fiala antikomunistickou rétoriku, která byla pro stranu typická zejména v devadesátých letech minulého století.

„Protože jak řekl minulý týden ve Sněmovně: můžete mě zabít, ale já se politické moci nikdy nevzdám. Vy ale máte šanci nenechat se do této nebezpečné hry zatáhnout,“ nabízí Fiala řešení. Tím by pro občany mělo být vhození hlasu ODS v podzimních volbách. Jeho strana prý disponuje silným politickým programem a „seriózně odhodlaným vedením,“ které je připraveno se postavit jakémukoliv „populismu, extremismu, zneužívání moci a levicovým experimentům,“.

„Sledovali jsme a bohužel ještě budeme sledovat cirkus a divadlo vládní koalice. Slyšíme o zneužívání médií a policie. Sledujeme hysterii Andreje Babiše a jeho médií, které mají zakrýt jeho mocenské ambice,“ opakuje Fiala. V minulosti předseda ODS Fiala vyloučil případnou koaliční spolupráci po volbách pouze s KSČM, ostatní možnosti nechal otevřené.

Související

Miloš Zeman

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS) ODS Andrej Babiš Miloš Zeman komunisté

Aktuálně se děje

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy