Není divu, že lidé přestávají věřit médiím. Ovčáček se opět naštval kvůli práci novinářů, pěkně jim to spočítal

Praha - K těm, kteří vyjádřili radost nad vítězstvím Viktora Orbána v maďarských parlamentních volbách, patří také mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Ten využil příležitost a ihned si rýpnul do médií.

„‪Velká gratulace Viktoru Orbánovi k vítězství! Skvělá zpráva pro Maďarsko i EU. Je to další porážka odlidštěné politiky a nenávistných médií,“ okomentoval Orbánovo vítězství v parlamentních volbách na twitteru Jiří Ovčáček.

„Ukázka faktu, že “analytici” a mainstreamoví novináři opět s gustem vydávali svá niterná přání za realitu. Není divu, že “tradičním” médiím přestávají lidé věřit,“ uvedl s odkazem na některé články, které byly zveřejněny o víkendu a podle kterých by mohla Orbánovi uškodit vysoká volební účast.

Kromě toho na svém twitteru sdílel i gratulace dalších českých politiků, například Václava Klause mladšího (ODS), který napsal: „Bravo!“ Kromě toho retweetoval také slova premiéra v demisi Andreje Babiše. „Gratuluji Viktorovi Orbánovi k jeho přesvědčivému vítězství ve včerejších volbách. Těším se na další spolupráci s budoucí novou vládou ve Visegradské skupině, v rámci EU i na bilaterální úrovni.“ napsal šéf ANO.

‪Kromě toho se Ovčáček vyjádřil i ke smrti známého režiséra Juraje Herze. „Je to pár dnů, co jsme s panem prezidentem debatovali o skvělých filmech Juraje Herze, jako jsou Petrolejové lampy. Čest památce velkého umělce!‬“ napsal.

Pan prezident se těší na brzké shledání.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmulvci) 9. dubna 2018

Jeho statusu využil jeden z parodických účtů hradního mluvčího,.který k tomu dopsal: „Pan prezident se těší na brzké shledání.“ Mnohé diskutující tím velmi zmátl. Parodický účet Jiřího Ovčáčka je totiž na první pohled snadno zaměnitelný za skutečného mluvčího prezidenta.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Viktor Orbán Juraj Herz Miloš Zeman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy