Bylo by na místě dát Ovčáčkovi přes hubu. Kalousek a další se pořádně naštvali na Zemanova mluvčího

Praha - Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček si utrhl na twitteru pořádnou ostudu. když tweetoval o Sýrii, urazil při tom jednoho vojáka. Právě za to se na něj lidé sesypali a nešetřili kritikou. Miroslav Kalousek dokonce mluví o tom, že by mu dal "přes hubu".

Ovčáček svými slovy „vojenské řešení je vždy až to poslední“ rozpoutal na twitteru hodně ostrou debatu. „Jen bych připomněla, že útok podpořil i Jens Stoltenberg, a my součástí NATO ještě porad jsme. Než se vám na Hradě ty čakry pomotaj panikou ještě víc,“ připomněla mu jedna z diskutujících.

„Přestaňte tady planě žvanit a přejděte k činu. Zbraň do ruky a jděte bojovat do Sýrie!“ opáčil jí mluvčí Hradu. Uživatelka se ale nenechala odpálkovat a pokračovala ve výpadech. „Jen pro pořádek - potkáme se na stejné straně, nebo se tam vypravíte za ruskou delegaci?“ zajímalo ji. „Ztrácíte čas. Nedělejte hrdinku na Twitteru. Syrské bojiště Vás očekává,“ trval na své argumentaci Ovčáček. Tímto způsobem jejich „rozhovor“ ještě chvíli pokračoval.

Pak se do něj zapojil diskutující s přezdívkou Miroslav Kostal. „Koukám jedna dáma s argumenty a pan Ovčáček ztrácí nervy. Já se vsadím že nebyl ani na vojně, toho bych vedle sebe ve válce nechtěl,“ rýpnul si do Ovčáčka. I jeho ale mluvčí poslal do Sýrie. „Asad se třese hrůzou při představě, že proti němu vyrazí do boje místní bojechtivé osazenstvo Twitteru. Na Damašek!“ napsal mluvčí.

Koukám jedna dáma s argumenty a pan Ovčáček strácí nervy. Já se vsadím že nebyl ani na vojně, toho bych vedle sebe ve válce nechtěl.

— Miloslav Kostal (@kostalmilda) 14. dubna 2018

Jenže ani tento uživatel se nenechal jen tak urážet. „Já jsem na rozdíl od vás na misi byl. Viděl jste někdy na vlastní oči ustřelenou nohu? Že si dál a pořádnou práci nechte chlapům,“ setřel Ovčáčka. „Tak co tu ještě děláte? Proč už nemíříte do Sýrie?“ tázal se ho mluvčí.

V tu chvíli ale řadu lidí pořádně naštval. „Kapka Novičoku by tomu hradnímu tajtrlíkovi prospěla,“ uvedl v reakci jeden z uživatelů. „Ovčáčku, ty jsi nebetyčnej kretén,“ přidal se další. „Říkám se vší zodpovědností, že ten, kdo dá tomuhle hovadu práci v době po Zemanovi, je stejné hovado jako on. Pokud neskočí v kriminále, tak jediné jeho místo je někde pod mostem,“ uvedl jiný.

A zapojil se i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. „Chápu Vaše rozhořčení. Leč ten pán to dělá z vůle svého šéfa, kterého většina národa zvolila prezidentem ČR. My na něj kompetenční vazbu nemáme. A když mu dám přes hubu (což by bylo jistě na místě), bude se o mě zase psát, 'že jsem ztýral nevinného mladíka za otevřenou kritiku',“ posteskl si poslanec.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček útok Západu na Sýrii (14.4.2018) Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

před 5 hodinami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 9 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 9 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Počasí bude na druhý květnový svátek chladnější, ukazuje předpověď

Druhý květnový svátek se ponese v mírně chladnějších teplotách. Podle ČHMÚ.cz se ochladí pod hranici 20 stupňů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy