Ondráček se lekl? Brutální slova o Sýrii smazal, dostal za ně pěkně přes prsty od známých mužů

Praha - Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček KSČM na facebooku v reakci na úder Západu v Sýrii napsal velmi emotivní status. A i když ho později smazal, někteří si pořídili kopie nejen samotného příspěvku, ale i kousků následné debaty. V ní dostal poslanec pořádně přes nos.

Bouřlivou debatu vyvolala slova poslance KSČM Zdeňka Ondráčka, který na facebooku v reakci na útok v Sýrii napsal: „Všechny ty kretény (i členy vlády, poslance, senátory a europoslance), kteří hovoří možné válce bych poslal hned do první linie, aby mohli na poli cti a slávy položit život za NATO nebo alespoň na vlastní kůži poznali o čem tak debilně žvaní! Omlouvám se za slovník, ale už jsem fakt naštvaný.“

A přestože svůj status později smazal, část debaty zůstala zachována. Na svém facebooku ji sdílel český novinář, režisér a cestovatel Dan Přibáň. I on se ke kritice Ondráčka přidal. „Že jste nezůstal a hrdinně nepadl na Donbase, pane poslanče, když už jste tam byl podporovat Ruskem vedenou válku,“ vrátil komunistovi úder Přibáň. Odkazoval tak na jeho proruské postoje.

Do debaty přispěl i spisovatel a historik Jiří Padevět. „Pořád lepší padnout v první linii než mlátit bezbranné ženy,“ uvedl s odkazem na kontroverzní minulosti Ondráčka, který působení u pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti, během kterého mlátil v roce 1989 obuškem lidi. V prosinci 1989 v Mladém světě v rozhovoru uvedl, že proti ženám se obušky nepoužívají - nicméně že on ho přesto dvakrát použil, protože se cítil ohrožen.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Daň Přibáň Jiří Padevět útok Západu na Sýrii (14.4.2018)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy