Topolánek se naštval: Nese*te mě s hloupou a agresivní kampaní. Pospíšil TOP 09 pohřbí

Koho bude volit Mirek Topolánek? Protože dříve stál v čele občanské demokracie a za tuto stranu působil i jako premiér, nabízí se odpověď, že ji bude volit i teď. Jenže jak sám přiznává, tentokrát volba tak jednoduchá nebyla.

O tom, koho a proč bude volit, informoval někdejší premiér a jeden z bývalých kandidátů na prezidenta Mirek Topolánek na sociálních sítích. A jasno má v tom, že zůstane věrný ODS, v jejímž čele několik lest sám stál.

„Neslibujte mi 6 mostů, stačí 2. Ani MET na pravém a MoMA na levém břehu. Stačí, když se z jednoho dostanu na druhý. Nepotřebuji ani signál mezi Mírákem a Muzeem. A nese*te mě s hloupou a agresivní kampaní. Volím ODS (její kampani navzdory),“ uvedl Topolánek.

Stručně zhodnotil i jednu z konkurenčních pravicových stran – TOP 09. „Z Topky je zajímavý jen Kalousek. Pospíšil tu stranu pohřbí v liberálním středu,“ kritizuje Topolánek současného šéfa TOP 09 a bývalého politika ODS Jiřího Pospíšila.

Jak přiznává, ani ODS už to u něj neměla letos jisté. „Šel jsem na to vylučovací metodou a na konci jsem neměl nikoho. Tak jsem změnil přístup a zjišťoval, kdo mi nejmíň vadí. Touto metodou je to přijatelná volba,“ vysvětlil Topolánek.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek ODS Komunální volby Jiří Pospíšil Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 44 minutami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

včera

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

Zdroj: David Holub

Další zprávy