Zemětřesení v ČT? Pryč s Václavem Moravcem, je vyhořelý. Po nedělním pořadu se strhla lavina

V nedělních Otázkách Václava Moravce diskutovali předseda lidovců Pavel Bělobrádek, který neuspěl ve druhém kole senátních voleb a předseda ČSSD Jan Hamáček. Mnohým se ale nelíbí výběr hostů, Podivují se nad tím, proč je byli hosty lidé, kteří prohráli volby.

„Proč je hostem předseda strany, která prohrála volby?“ zajímalo jednu z divaček, jak jsou do pořadu Otázky Václava Moravce zváni hosté. A nebyla zdaleka jediná. Další poukazovali na to, že diskuzní pořad na konkurenční televizi Prima je mnohem zajímavější a na naprosto jiné úrovni.

Někteří diváci se domnívají, že Česká televize má jiné tváře, které by podobné debaty zvládaly lépe. „Jaký má tento pořad sledovanost ? Neznám už nikoho ,kdo by to sledoval...A i ČT Moravce odsunuje na vedlejší kolej a takový Kubal a další jsou o třídu lepší než Zemanem a Babišem posedlý a nemocný Moravec,“ postěžoval si přímo na facebookové stránce pořadu jeden z Čechů.

Ke kritice se přidal také historik Ústavu pro studium totalitních režimů Petr Blažek. „Dívám se na Otázky Václava Moravce, kde již skoro hodinu diskutují Pavel Bělobrádek a Jan Hamáček. Při vší úctě k oběma politikům, měl jsem pocit, že jejich strany v druhém kole senátních voleb neuspěly,“ pozastavil se nad tím, kdo ve studiu vlastně diskutoval.

„Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN? Není už čas také na nového moderátora hlavní politické debaty v České televizi? Nestačil by dosavadnímu moderátorovi Fokus Václava Moravce?“ dodal ostře uznávaný historik.

Moravce přitom vůbec nešetří. „Přijde mi vyhořelý. Nevolám ale po jeho odchodu z České televize, jen po výměně moderátora v hlavní politické debatě. Fokus se mi zdá být pro něho lepší formát, i když i tam je občas výběr hostů podivný,“ myslí si Blažek.

„Vítězové jsou jasní. A Jan Hamáček někde kandidoval? O kandidatuře Pavla Bělobrádka bych snad ani nemluvil, i když zrovna jeho bych pozval na závěr jako projev úcty k jeho ohlášenému odchodu z postu předsedy KDU-ČSL,“ naznačil, jak by měl Moravec své hosty vybírat. „Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN?“ navrhuje.

Nakonec také zmínil, kdo by mohl Moravce nahradit. „Líbila se mi třeba Světlana Witovská. Ale to není moje odpovědnost,“ dodal na svém facebookovém profilu Blažek.

Do svého někdejšího kolegy z ČT si rýpnul i někdejší redaktor, zástupce vedoucího zpráv, šéf regionů a také odborář Adam Komers. „Když on si Václav Moravec myslí, že nikdo lepší není!“ kritizoval Moravce Komers, který z ČT odešel po pětadvaceti letech v roce 2016. Komers byl jednou z tváří televizní krize na přelomu roku 2000 a 2001. Tehdy část redaktorů odmítla nově zvoleného šéfa televize Jiřího Hodače i jím jmenovanou šéfku zpravodajství Janu Bobošíkovou.

Související

Jan Hamáček

Odchod ČSSD z vlády? Hamáček po nedělním výroku couvá: Vyřiďte si to s Moravcem

Každá strana promýšlí svou politiku, je to interní proces, řekl dnes na tiskové konferenci šéf koaliční ČSSD Hamáček k možnosti odchodu z vlády s ANO. Až bude mít co sdělit, sociální demokracie to udělá. Spor v koalici je podle něj pouze o daňový balíček, ČSSD má autonomní názory a musí se ozvat, protože norma podle ní poškodí rozpočet v příštím roce i dalších letech.

Více souvisejících

Otázky Václava Moravce Václav Moravec Česká televize Petr Blažek (historik)

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy