Topolánek varuje: Tohle je o dost větší průšvih, než že Babiš čerpá dotace pro své firmy

Někdejší prezidentský kandidát a expremiér Mirek Topolánek si pořádně utahuje z Andreje Babiše. Na sociálních sítích přiznal, že doufá, že stávající šéf vlády v politice už brzy skončí.

Topolánek si na twitteru utahuje z premiéra Babiše. Na pomoc si vzal nejnovější volební model, který zveřejnila Česká televize. Podle něj by teď hnutí ANO získalo 32,5 procenta hlasů a drtivě by vyhrálo. I přesto výsledky někdejší premiér považuje za pozitivní.

„Nepřeceňujte jeden průzkum. A jestli mu v příštím vyjde 35% a pod čarou navěky zůstane KSČM a SPD (tam to směřuje), pak je to jen a jen výzva pro zbytek. Parádní výzva!“ uvedl Topolánek s odkazem na výsledky komunistů i Okamurovců, kteří se podle modelu pohybují okolo 6 respektive 5,5 procenta.

Navíc připomněl Babišova starší vyjádření o tom, kdy odejde z politiky. Babiš totiž po loňských podzimních volbách tvrdil, že pokud se stane premiérem, za čtyři roky v politice skončí. „Trošku adventní naděje: chlap drží slovo!“ okomentoval jeho slova Topolánek.

Kromě toho se ale také pozastavil nad novou zprávou Bezpečnostní informační služby (BIS), podle které se Čína snaží prostřednictvím "českých entit" narušit jednotnou politiku Evropské unie. Zpravodajsky Číňané cílí na české silové resorty a klíčové sektory, jako jsou energetika, telekomunikace, finance, logistika, zdravotnictví a špičkové technologie. Věnují se také ekonomické a vědeckotechnické špionáži.

„Tohle je o dost větší průšvih, než že AB část svého 28 hodinového pracovního dne věnuje čerpání evropských dotací pro svou firmu. Zajímalo by mě, kolik státních úředníků a politiků (i bývalých) s vazbami na Čínu vlastní bezpečnostní prověrku, například,“ poznamenal Topolánek.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek Andrej Babiš BIS Čína

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 13 hodinami

Počasí o víkendu: Meteorologové očekávají typické jaro

Česko si užilo den volna uprostřed týdne, po kterém přicházejí dva pracovní dny. Víkend pak přinese typické jarní počasí s teplotami kolem dvacítky, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy