TOP 09 zradila český internet? Kalousek se naštval na Piráty, poslal jim kousavý vzkaz

Poslanci z řad opozičních Pirátů rozzlobili předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Vyostřenou debatu vyvolala copyrightová směrnice, kterou chtěla část poslanců v pátek projednat na plénu. Nenašli ale dostatečnou podporu.

„K vládním stranám a TOP 09 (čest Dominikovi) se bohužel přidala i KSČM a copyrightová směrnice se v pátek na plénu sněmovny bohužel neprojedná. Nebojte se, cestu najdeme,“ postěžoval si pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.

„Sledujete-li projednávání cenzorní směrnice o copyrightu, mám pro vás dobrou a špatnou zprávu. Ta dobrá zpráva je, že se mi podařilo dosáhnout zařazení nového bodu na pořad schůze PSP - Pozice ČR k směrnici o copyrightu na společném digitálním trhu. Ministr Staněk tedy bude mít příležitost vysvětlit selhání svého ministerstva při hlasování v Radě a apelovat na europoslance, aby směrnici odmítli," přidal se Ferjenčíkův stranický kolega Mikuláš Peksa.

„Ta špatná zpráva je, že o jeden hlas neprošlo pevné zařazení, takže to dost pravděpodobně nestihneme projednat, než věc přijde na plénum EP. Pevné zařazení odmítly ANO, ČSSD a TOP 09 (s čestnou výjimkou Dominik Feri),“ upřesnil Peksa okolnosti hlasování.

Předseda pirátských poslanců se pustil přímo do opoziční TOP09. „TOP 09 zradila český Internet. O jeden hlas pana Kalouska neprošlo, aby se @psp postavila proti povinnému filtrování internetu kvůli copyrightu,“ zlobil se na sociálních sítích 1. místopředseda Pirátů Jakub Michálek.

„Piráti budou nadále usilovat, aby ČR zastupovali v EU kompetentní státníci, ne lidi jako pan Staněk z ČSSD, který to tam odkejval,“ rýpnul si Michálek.

To už ale bylo na předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska moc. „Doporučuji, pane předsedo, šetřit silnými slovy, jako “zrada”. Návrh Evropské rady prošel trialogem, příští týden o něm bude hlasovat Evropský parlament. Představa, že kdokoliv (i z našich) europoslanců se ve svém úsudku nechá ovlivnit diskuzí v české sněmovně, je srandovní,“ vzkázal Michálkovi jeden ze zakladatelů TOP 09. 

Sdílejte článek

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Jakub Michálek (Pirátská strana) Miroslav Kalousek Mikuláš Ferjenčík (Pirátská strana) Mikuláš Peksa (Piráti) internet

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy