Borec je ten, kdo nic neděla a bere za to peníze? Telička se pustil do Payneho

Server iROZHLAS.cz přišel se zajímavou statistikou v níž porovnával aktivitu členů Evropského parlamentu. V hodnocení jednoznačně propadl Jiří Payne ze Strany svobodných občanů. Na jeho kontroverzní výrok zareagoval europoslanec a bývalý eurokomisař Pavel Telička (Hlas).

Porovnání činnosti europoslanců hodnotilo řadu z jejich činností. Nejen účast na zasedáních, ale také vystoupení na plénu apod. Na dotaz ohledně jeho nulového skóre ve srovnání europoslanec Payne reagoval poněkud paradoxním tvrzením.

"Podobné věci se dělaly i v českém Parlamentu, když jsem tam seděl. Když se vezme průměrná účast na všech hlasováních, tak se zjistí, že jenom největší idioti mají účast na všech hlasováních, protože jsou tak hloupí, že nikdy nedělají nic jiného, a sedí ve sněmovně a hlasují, co je potřeba,“ uvedl pro iROZHLAS poslanec.

Premiant hodnocení Pavel Telička a zároveň místopředseda Evropského parlamentu si však jeho konstatování vzal osobně. "Tak jsem se dnes dozvěděl od poslance Payna, ze jsem největší idiot, když jsem na všech hlasováních EP. On je naopak největší borec, ze dokáže brát mzdu a nic nedělat. Tedy, to si podle všeho mysli on," uvedl na sociálních sítích Telička.

Tak jsem se dnes přes @iROZHLAScz dozvěděl od poslance Payena, ze jsem největší idiot, když jsem na všech hlasováních EP. On je naopak největší borec, ze dokáže brát mzdu a nic nedělat. Tedy, to si podle všeho mysli on.

— Pavel Telička (@Telicka) March 18, 2019

Přístup Jiřího Payne překvapil i Teličkovy followery. "Takže nechodit do práce je normální? Pro mě ne," napsala jedna z diskutujících na Twitteru.

Je pochopitelné, že rétorika europoslanců před volbami přitvrzuje. Problémy s docházkou mělo v minulosti již více českých zástupců (například komunista Miloslav Ransdorf). Květnové volby ukážou čí taktika byla v očích voličů výhodnější.

Související

Koronavirové pasy, ilustrační fotografie k tématu

V rámci covid pasů by se podle Teličky mohly uznávat vybrané antigenní testy

V rámci tzv. digitálního zeleného certifikátu neboli covidového pasu by podle bývalého eurokomisaře a místopředsedy Evropského parlamentu Pavla Teličky měly být kromě PCR testů uznávány i antigenní testy. Evropská komise by měla vydat seznam těch, kterými se bude možné prokazovat. Vybrány budou na základě vědeckých studií o jejich přesnosti a funkčnosti.

Více souvisejících

Pavel Tělička hnutí Hlas strana svobodných občanů Jiří Payne evropský parlament

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy