Dusno u lidovců: Jurečka se naštval na Výborného, mluví o neférové soutěži

Lidovec Marian Jurečka v Brně bojoval o post předsedy, postoupil sice do druhého kola, tam jej ale porazil Marek Výborný. Jurečka poté odmítl kandidovat na post prvního i řadového místopředsedy strany. Odůvodnil to tím, že jej nový šéf nařkl z něčeho, co vůbec není pravda.

Jurečka se na sociálních sítích vrátil k tomu, proč odmítl kandidovat na místopředsedu poté, co jej Marek Výborný porazil v boji o předsednický post. „Pokud jsem nařčen z něčeho, co nebyla a není pravda! Je to použito naprosto účelově a neférově v soutěži, která do té doby byla férová, pak to byl také jeden z důvodu, proč jsem se do předsednictva v čele s Markem Výborným rozhodl nekandidovat,“ vzkázal důrazně lidovec.

Poukazuje na to, že v sobotu hned v úvodu projevu Výborného zazněla nefér kritika na jeho hlavu. „Vstoupili jsme do vlády s koaličním partnerem, kterému jsme pomáhali s dotacemi biopaliv...“ uvedl nový předseda KDU-ČSL. „Tak mi dovolte jasně říci, co se v roce 2015 stalo,“ píše Jurečka.

„Ještě bych chtěl říci, že jsem vždy dělal politiku jako službu, férově a transparentně, mám v tomto čisté svědomí a kdo mě opravdu zná, tak ví, že žádné ohýbání jsem nikdy nedělal, obviňování mě z něčeho takového je hodně nefér!!!“ zlobí se někdejší ministr zemědělství ve vládě Bohuslava Sobotky.

Jurečka se vůči Výborného slovům ohradil už na sjezdu, když je označil za „fake news“.Od 1.1. 2016 byla změnou zákona poprvé historicky zdaněna vysokoprocentní biopaliva!Do té doby byla tato biopaliva podporována nulovou sazbou spotřební daně! To se změnilo a jejich prodej se prakticky zastavil a stát takto ušetřil přes 2 mld. Kč ročně!“ vysvětluje na facebooku Jurečka.

„Ano, stanovilo se tehdy povinné přimíchávání řepkového oleje do nafty a bioethanolu (výroba především z melasy, která vzniká při výrobě cukru), protože se v roce 2009 ČR zavázala, že část paliv v dopravě nahradí obnovitelnými zdroji Ano, škoda, že ČR nevsadila tehdy na jiný typ paliva z obnovitelných zdrojů, bohužel. Ta část biopaliva co je přimíchávána, tak ta je plně zdaněna plnou sazbou spotřební daně. Na biopaliva žádná dotace ani speciálně na řepku nebyla a není! Biopaliva tzv. druhé a třetí generace jsou stále podporována nulovou sazbou spotřební daně,“ uvádí věci na pravou míru lidovecký politik.

Související

Více souvisejících

Marian Jurečka (KDU-ČSL) Marek Výborný (KDU-ČSL) KDU - ČSL Sjezd KDU-ČSL 2019

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy