Jágr se vysmál novinářce kvůli Mynářovi, Zemanovi a Číně: Tak promiňte, jestli jsem se vyfotil s někým

Velmi rozporuplné reakce vyvolala cesta Jaromíra Jágra do Číny. Hokejista tam jel jako součást delegace prezidenta Miloše zemana a jeho úkolem bylo propagovat ledový sport. To říká i sám Jágr, který se vůči kritice vymezil

Jágr tvrdí, že v Číně byl sám za sebe a že jeho cílem bylo, aby byl hokej v Číně populární. „Myslím, že jsem toho v kariéře dokázal dost,“ vysvětlil legendární hokejista Deníku N. Poukázal na to, že když byl v Číně Wayne Gretzky či některé týmy severoamerické NHL, žádné kritické ohlasy neslyšel.

Poukazuje také na to, že díky tomu by v Číně mohla vzniknou soutěž, ve které by vzniklo více příležitostí nejen pro hokejisty, ale i pro trenéry. „Stejně, jako to bylo dříve v Německu nebo ve Švýcarsku, kde hokej nebyl populární. Naše hokejová škola je na vysoké úrovni, trenérská škola také, takže naši trenéři jezdili trénovat do Německa a do Švýcarska a díky tomu udělali dobré jméno a otevřeli hranice pro další hokejisty a další trenéry. To samé je i s Čínou, protože je tam obrovský trh a všichni po tom touž, vysvětluje Jágr s tím, že strategický bod je právě olympiáda.

Právě to, že jel se Zemanem, mu podle něj dalo větší příležitost hokej propagovat. „Kdyby přijel nějaký Jágr z České republiky bez toho, aby přijel s prezidentem, myslím si, že si toho nikdo nevšimne. Ale musí přijet s prezidentem, pak vás lidi berou daleko víc. Co si budeme namlouvat, prostě tak to je. Máte otevřené dveře k různým setkáním, ať se to týká třeba ministra sportu, a máte možnost hokej zpopularizovat,“ vysvětluje Jágr.

Velmi negativní ohlasy vyvolala také fotografie Jágra s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Na toho podala nevládní organizace Transparency International (TI) trestní oznámení  kvůli údajnému podvodu s dotacemi za 32 milionů korun na stavbu penzionu. Jágr ale na fotce nic špatného nevidí. „Tak promiňte, jestli jsem se vyfotil s někým. Fotím se s miliardou lidí. Snažím se nikoho neodmítnout a snažím se mít všechny rád. Můj pohled na život je asi jiný než u většiny lidí, ale dělám věci tak, jak je cítím, a dělám je s láskou,“ tvrdí sportovec.

Mnozí si snímek vyložili tak, že Jágr Mynáře podporuje, to ale hokejista odmítá. „Že to oni tak berou, to jsou jejich domněnky a já je nemůžu ovlivnit. Potom bych někam jel a všichni lidi na světě by mohli napsat seznam, s kým se můžu fotit a s kým se fotit nemůžu, s kým můžu jet a s kým jet nemůžu, abych všechny uspokojil,“ zlobí se Jágr s tím, že takhle to na světě prostě nejde. Redaktorka, která rozhovor vedla, namítla, že ona sama by se fotila jen s člověkem, se kterým názorově souzní. „Takže když za vámi někdo přijde a požádá vás o fotku, vy se ho budete ptát na to, jaký má názor? A teprve až potom, když bude mít stejný názor na věci jako vy, se s ním vyfotíte? Tak to berete? To vám přeju hodně štěstí. Jestli budete slavná a budete se takhle fotit, moc toho nevyfotíte,“ vysmál se jí Jágr, který by se mohl stát jednou z tváří zimních olympijských her pořádaných Pekingem v roce 2022.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Miloš Zeman Čína hokej Vratislav Mynář

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy