Ovčáček zuří kvůli lidem na Václaváku: Lidové milice a výzva umělců. Kupředu, zpátky ni krok!

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček tvrdě odsoudil úterní protivládní demonstraci na Václavském náměstí. Podle něj se ulici prostě neustupuje, Kritizoval nejen organizátory, ale i ty, kteří před asi 50 tisíci demonstranty hovořili.

Ovčáček posílal demonstrantům už před samotným zahájením akce. „Každý si může vybrat mezi demokratickým respektem k výsledkům svobodných voleb a nenávistným popíráním svobodné a demokratické vůle milionů občanů. Volím první variantu!“ psal mluvčí Hradu a přidal fotku dvou knih – Ideály humanitní od Tomáše Garrigua Masaryka a Zásady komunismu od Friedricha Engelse.

Dalším snímkem připomněl, že lidé demonstrovali i před dvaceti lety – tehdy to bylo přímo proti Zemanovi. „Ulici, která si hraje na lidový soud jako v únoru 1948, se neustupuje. V roce 1999 i v roce 2019,“ vzkázal.

Demonstranti vyzvali Babiše k tomu, aby složil svou funkci. „Lidový soud už vynáší na Václaváku rozsudky. Teď už fakt chybí jen Akční výbory, Lidové milice a výzva umělců Kupředu, zpátky ni krok,“ rýpnul si v reakci na výzvu mluvčí Miloše Zemana.

Hlas lidu se podle něj projeví na konci tohoho týdne, kdy se konají volby do Evropského parlamentu. „Vox populi: Na konci týdne přijde odpověď ve formě výsledku voleb,“ píše mluvčí. „Jsem velmi zvědav, jestli televizní stanice ubrání nezávislost a nenechají si diktovat Milionem chvilek nenávisti, koho mají zvát do debat!“ neopomněl si rýpnout i do České televize.

Naopak podpořil premiéra Babiše, který poslal demonstrantům jasný vzkaz. „Pan premiér správně vyzval Milion chvilek nenávisti, ať si založí politickou stranu a otestuje skutečnou podporu ve svobodných a demokratických volbách. Pokud tuto výzvu Milion chvilek nenávisti nevyslyší, potvrdí, že pohrdá demokracií a svobodou,“ vzkázal mluvčí organizátorům demonstrací.

Tohle asi bude lidová demokracie podle Milionu chvilek nenávisti. pic.twitter.com/bvfdXpo8aK

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 21. května 2019

„Co je za oponou? Demonstrace Milionu chvilek nenávisti jsou bezesporu pokusem o brutální tlak na “správné” vyústění případu Čapí hnízdo. Lidový soud z Václaváku se snaží diktovat státnímu zastupitelství a soudům, jak mají postupovat. Jde o klasické bolševické zastrašování,“ je přesvědčen hradní mluvčí.

Velmi kritický byl také sociální demokrat a exhejtman Michal Hašek. „Kdo z dnešních demonstrantů a celebrit se zastal Marie Benešové, když byla odvolána z funkce nejvyšší státní zástupkyně na hodinu?? Říká se, že údajně chtěla stíhat tehdejšího ministra spravedlnosti Němce a možnou korupci v tzv.kauze katarského prince. Kolik z dnešních "hrdinů Václaváku" demonstrovalo na podporu Marie Benešové, když jako jediná našla odvahu veřejně vystoupit proti tzv.justiční mafii? Tehdy byli zbabělí, dnes nemají morální právo být "stateční"...“ myslí si politik.

Dodal, že 50000 lidí na Václavském náměstí svobodně vyjádřilo svůj názor, což je jejich právo. „Nicméně o vládě rozhodují svobodné demokratické volby. V nich má každý právo přijít a rozhodnout svým hlasem o budoucnosti našeho státu i naší politiky. A parlamentní většina má potom právo spravovat zemi do dalších voleb. Menšina to musí respektovat, jindy se zase ona může stát většinou,“ vysvětlil, jak to běžně chodí.

„Ctěme tyto základní zásady parlamentní demokracie, mluvme spolu i přes rozdílné názory. Využijme tedy každý jeden z nás naše volební právo a spolurozhodujme o své budoucnosti, sedět doma znamená se tohoto práva vzdát. Nejbližší příležitost máme už v pátek a v sobotu při volbách do Evropského parlamentu. Věnujme hodinu svého času volbám, potom nemusíme další roky jenom nadávat...“ apeluje na občany Hašek.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Demonstrace Andrej Babiš Miloš Zeman Michal Hašek

Aktuálně se děje

před 57 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy