D*bil, odpudivé, trapné. Klaus udělal pro zemi víc než Kalousek, zní z ODS. A poslanec TOP 09 ostře reaguje

Dusno kolem slov exprezidenta Václava Klause o multikulturalismu pokračuje. Miroslav Kalousek (TOP 09) ho kvůli tomu označil za ruského agenta, jenže to za svoje slova pořádně schytal. A rozpoutal velmi ostrou debatu.

Kalousek Klause na sociálních sítích kritizoval kvůli jeho zápiskám z cest, které byly zveřejněny na stránkách Institutu Václava Klause. V nich si exprezident stěžoval na to, že jej zlobí, že mezinárodní firmy provozují „multikulturalismus v praxi“.

„Jako mladík jsem “hltal” V.Klause a věřil mu (věřím dodnes), že na trhu pracovních sil si každý koupí to nejvýhodnější. Teď od něj slyším, že nejde o trh, ale o “záškodnický multikulturalismus”. Dnes nepochybuji, že V.Klaus byl a je ruský agent, znovu aktivovaný po r. 2010,“ uvedl v reakci na jeho slova Kalousek.

Dočkal se za to kritiky nejen od Klausova institutu, ale třeba i jeho syna, Václava Klause mladšího. A ozval se i poslanec ODS Jan Skopeček, „Václav Klaus udělal pro tuto zemi a pravicovou politiku neporovnatelně více než poslanec Kalousek. Jeho výrok o tom, že prezident Václav Klaus byl a je ruským agentem, není nic než hloupým, trapným a odpudivým osobním útokem. Útokem, který má zakrýt vlastní programovou prázdnotu. Pro TOP09 bude zřejmě každý, kdo se vymezí proti současné podobě evropského integračního procesu, multikulturalismu apod. napříště ruským agentem. Hloupé, šablonovité uvažování a nálepkování,“ nešetří Kalouska ekonom.

Všem, kterým přišel tento „řetězový“ e-mail: Můj syn se nejmenuje Míra, ale Petr. Tento žvást by nikdy nenapsal. Text napsali StBáčtí dezinformátoři v žoldu @AndrejBabis. Zajímá mě jediné: Platil to Agrofert nebo státní podniky, které dnes už Agrofertu podléhají? pic.twitter.com/CMOgC9CYuD

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 19. června 2019

Tím ale přestřelka mezi poslanci neskončila. Kalousek na sociálních sítích také zveřejnil dopis, který se šíří mezi Čechy a který údajně napsal Kalouskův syn Míra, který se zastává Andreje Babiše. Háček je v tom, že Kalousek synu Míru nemá. „Všem, kterým přišel tento „řetězový“ e-mail: Můj syn se nejmenuje Míra, ale Petr. Tento žvást by nikdy nenapsal. Text napsali StBáčtí dezinformátoři v žoldu @AndrejBabis. Zajímá mě jediné: Platil to Agrofert nebo státní podniky, které dnes už Agrofertu podléhají?“ zlobil se předseda poslanců TOP 09.

Kalouska se zastal i expremiér Mirek Topolánek. „Docela ubohý kompilát. Petra jsem učil na VŠE a je po otci. Není to debil. Pokud někdo na vteřinu uvěřil, nebo škodolibě ten žvást uvítal, tak se pouze identifikoval jako koblihář. Že to někomu stojí za to...“ posteskl si.

„Ano. Zdůrazňoval, že nejsi debil. Na některé asistenty VŠE (@Jan_Skopecek), už tak striktní názor neměl. Ale to víš, mládež...“ rýpnul si do Skopečka při té příležitosti Kalousek. Poslanec ODS si to ale nenechal líbit.

„Chápu, že jste si po mém tweetu a zastání VK musel zchladit žáhu. Ale tahat do toho syna a výuku na VŠE je pokračování v ubohém stylu tweetu o VK. Nebudu kontrovat, je to pod moji úroveň, nikdy bych takto osobní vůči Vám nebyl. Synovi přeji vše dobré, ať už si myslí cokoliv,“ vzkázal mu Skopeček.

Kalousek nakonec uznal, že v e svém tweetu přestřelil. „Tohle jsem si mohl odpustit. Omlouvám se Vám,“ zareagoval na Skopečkova slova.

Související

Miroslav Kalousek

Kalousek se europoslancem nestane. TOP 09 ho vyzvala k jiné kandidatuře

TOP 09 rozhodla o tom, kdo za ni bude v rámci volební koalice Spolu usilovat o křesla v Evropském parlamentu. Veřejnost řešila zejména možnou nominaci exministra financí Miroslava Kalouska. Bývalý poslanec nakonec mezi kandidáty chybí. Strana mu ale naznačila, že by měl zvážit jinou kandidaturu. 

Více souvisejících

Miroslav Kalousek Jan Skopeček (ODS) Václav Klaus Mirek Topolánek

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 43 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy