Suverenita uspořádá demonstraci: Stop diktátu Bruselu! Co na to Merkelová?

Praha - V den oficiální návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové v České republice, tedy 3. dubna letošního roku, bude Suverenita – Blok Jany Bobošíkové protestovat proti současné politice Evropské unie. V pondělí o tom informoval David Štěpán z tiskového odboru strany.

"Protest chystáme před Pražským hradem i sídlem vlády," uvedla místopředsedkyně strany Jana Volfová. "Chceme, aby německá kancléřka jasně viděla, že ne všichni v České republice jsou nadšenými lokaji Bruselu a že ne všichni jsou spokojeni se současným stavem EU a politikou eurozony," dodala.Demonstrace nesoucí název Stop diktátu Bruselu! se zúčastní také předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková a ekonomický poradce strany a bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý."Kromě toho, že budeme demonstrovat před Pražským hradem, budou politici ze Suverenity v týž den ve všech krajských městech pokračovat v kampani 'Nenuťte nám euro', kterou Suverenita iniciovala. Chceme, aby představitelé EU konečně začali řešit skutečné problémy EU, jako jsou demokratický deficit, nesmyslná multikulturní, přistěhovalecká, unifikační politika a dramatický pokles konkurenceschopnosti. Chceme, aby konečně začali brát na vědomí i kritické názory a postoje občanů, jejichž důvěra v EU se dramaticky propadá a je na historickém minimu," uvedla Bobošíková.Pro německou kancléřku si strana chystá údajně i překvapení. Jednat se má o jakési zhmotnění nejnovějších směrnic z oblasti zlepšování kvality života drůbeže a prasat, které podle strany nese vinu na zdražování potravin a zhoršování kvality života lidí.

Související

Evropská Unie

KOMENTÁŘ: Směřujeme k federální EU?

S federálním uspořádáním států se v současné době můžeme setkat na všech kontinentech světa, nikde bychom však nenarazili na dvě zcela totožné federace. I z toho důvodu je velice obtížné federaci jako politické uspořádání státu obecně definovat a přesně vymezit. Nemožnost přesné definice poté způsobuje rozpory mezi jednotlivými teoretiky – každý z nich totiž federaci přisuzuje odlišné charakteristiky. Napříč různícími se definicemi nakonec přeci jen nacházíme několik shodných prvků, které jsou pro federace typické. Splňuje současná Evropská unie tyto prvky a je ji tedy možné za federaci také označit?

Více souvisejících

Suverenita Demonstrace

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy