TOP 09 podala trestní oznámení ohledně tendrů na přestavbu nemocnice ve Znojmě

Znojmo - Předseda jihomoravské TOP 09 Jan Vitula podal v pondělí v souvislosti s výběrovými řízeními na rekonstrukci nemocnice ve Znojmě trestní oznámení na neznámeho pachatele. Strana považuje vypsané tendry za 1,5 miliardy korun za nestandardní a nezákonné, řekl agentuře Mediafax Vitula.

K podání trestního oznámení vedlo TOP 09 "zjištění závažných pochybění při rekonstruci nemocnice", která se uskutečnila v letech 2006 až 2007. "Zakázky vyhrálo konsorcium stejných společností, jednu z nich dokonce jediný uchazeč," řekl Vitula. Dodal, že vážné pochybnosti vzbuzuje také spojení dvou odlišných předmětů zakázky. "To samo o sobě snižuje transparentnost řízení. Také uzavírání řady dodatků s navýšením ceny a to na základě neveřejných jednání i u investic, které se daly předem očekávat, nevzbuzuje důvěru," dodal Vitula.

Jihomoravská TOP 09 se na základě dostupných informací z auditů domnívá, že praktiky, které uplatnil před lety v případě znojemské nemocnice Jihomoravský kraj, jsou často analogické jako v případě rekonstrukce kladenské nemocnice, za kterou je stíhána skupina kolem poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD).

Související

Petr Fiala Prohlédněte si galerii

Spolu snilo o vítězství, Starostové o velkém úspěchu. Eurovolby ale dopadly pro ANO

Eurovolby přináší netradiční věc, kterou znají v jiných evropských zemích. Výsledky se vyhlašují až pozdě večer. Koalice Spolu tak mohla až do 23 hodin snít o vítězství nad expremiérem Andrejem Babišem a Starostové o velkém úspěchu, jak ho alespoň definoval předseda hnutí Vít Rakušan. Ani jedno z toho se ale nekonalo.

Více souvisejících

top 09 tendr

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy