Drábku, důvěřuj ale prověřuj!

Praha – Během pondělí byl zadržen náměstek ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka Vladimír Šiška kvůli korupci, které se měl dopustit. Nad ministerstvem práce se zamýšlí poslankyně Dana Váhalová z ČSSD.

Dlouho se šeptalo, dlouho se nechtělo slyšet a dlouho se odmítalo nařčení. Nejen opoziční, ale i koaliční poslanci se stále častěji a hlasitěji ptala pana ministra na podezření okolo IT systémů a výběrových řízení na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Řada odborníků tvrdila, že nový systém výplaty sociálních dávek je jedna velká korupce,“ popisuje dlouhodobou situaci kolem Drábkova ministerstva Váhalová.

Váhalovou překvapuje jedna věc – ministr Jaromír Drábek je situací dle svých slov zaskočen. Dle poslankyně se neměl zabývat v rámci své pozice jen důvěřováním osobám pracovně blízkým, ale i jejich důkladnému prověřování. Pak by rozhodně nemusel být zaskočen. „Možná se měl zamyslet nad tím, co se stále častěji a hlasitěji ozývalo z řad poslaneckých i občanských,“ dodává a zároveň se ptá: „nebo to pan ministr slyšet nechtěl, či v horším případě věděl víc, než se šeptalo?“

Související

Stanislav Polčák, poslanec TOP 09 a Starostové

Spor graduje: Polčák žádá hlavu poslankyně Váhalové

Praha - Šéfka české delegace v Radě Evropy Dana Váhalová by měla skončit. To požaduje poslanec TOP 09 Stanislav Polčák. Naopak předseda sněmovny se jí zastal. Pokračuje tak spor ohledně jejího postoje k sankcím vůči Rusku.

Více souvisejících

dana váhalová Jaromír Drábek

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy