Advokát: Okamurův blog je hovadina a tým Fischerové to přehnal s kritikou

Praha – Tým Táni Fischerová velmi tvrdě zaútočil na Transparency International (TIC) kvůli projektu sledování transparentnosti prezidentských kandidátů. V něm Fischerová propadla. Teď advokát Láska, který s TIC spolupracuje, vrací úder.

Tým Táni Fischerové se pustil do TIC kvůli tomu, že parametry zkoumání byly špatně nastaveny, protože kampaň Fischerové je vedena jinak. Propagaci kandidátky nedělá ona sama se svým týmem, ale nechává to na sympatizantech. Ohledne průzkumu TIC se ale umístila v poli poražených. Ve svém prohlášení člen volebního týmu Tožička používal velmi ostrá slova.

Advokáta Láska to rozhodilo. TIC považuje za srdcovou záležitost a postup týmu Fischerové ho mrzí. „Mrzí mě to o to více, že o paní Fischerové jsem uvažoval jako o kandidátovi, kterému dám svůj hlas. Její nepolitický a upřímný přístup k předvolební kampani mi imponuje. Ovšem hloupý útok jejího volebního týmu, který na skutečnost, že se jejich kandidátka „nevešla" do pravidel nastavených TIC pro daný výzkum, reaguje stupidními osobními výpady, mě překvapil. Hodlá tak tým paní Fischerové reagovat vždy? Na kritiku reagovat obviňováním toho, kdo je nehladí po srsti?" napsal na své facebookové stránce Právo s Láskou.

Přesto ale i nadále nad volbou Fischerové uvažuje. Doufá ale, že tým Fischerové nebude pokračovat v takto nepromyšlených krocích, kdy se jeho členové dělají důležitější, než je samotná kandidátka.

Václav Láska zároveň vedle svého favorita pojmenovat i kandidáta, kterému fandil zdaleka nejméně. Je jím Tomio Okamura, který dnešním rozhodnutím soudu vypadl z prezidentské volby. Okamura byl zároveň tím, kdo ve srovnání TIC úplně propadl a skončil na posledním místě.

Kandidát se v souvislosti s tímto výsledkem pustil do TIC. To je prý organizace, která „léta zavírala oči nad zlodějinami politiků". On s ní odmítl spolupracovat, a proto ho prý potopila.

„Tomio udělal to, co jsem od něj čekal a potvrdil mi to, co si o něm myslím. Mimochodem jeho prohlášení na adresu TIC je stejná hovadina, jako jeho legendární blog, že rozsudky, které jsou nespravedlivé, nemusíte respektovat, protože podle § 39 občanského zákoníku jsou neplatné," napsal Láska v reakci na Okamurova slova.

Související

Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 
Senát ČR

Senát nepřijal možnost uznávat osvojení dětí z ciziny homosexuálními páry

Horní komora se neztotožnila se senátorskou novelou, podle níž by české soudy měly uznávat rozhodnutí o osvojení dětí v cizině homosexuálními páry. Podle kritiků by novela o mezinárodním právu soukromém znamenala zásah do občanského zákoníku. Václav Láska (Senátor 21) jako autor novely dnes proto slíbil do jara příštího roku předložit komplexní novelu českého práva.

Více souvisejících

Václav Láska Táňa Fischerová Tomio Okamura

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy