Skoncujme s velkými stranami, apelují Bárta či Langerová

Praha – Do iniciativy Vyměňte politiky se zapojil i Dan Bárta a nebo Aneta Langerová. Přijde-li k volbám každý desátý nevolič, může se do Sněmovny dostat úplně nová strana. Tvrdí to webový portál Vymentepolitiky.cz.

Dan Bárta apeluje na aktivní odpor, protože při pasivním odporu milion krát nula je nula, kdežto při aktivním odporu je milion krát jedna milion hlasů. Poukazuje tak na sílu volebního hlasu. Prostě, má to cenu, jít k volbám!

"Naším cílem je, aby zkorumpovaný establishment odešel do politického důchodu a neotravoval vzduch svou arogancí. Věříme, že jsme schopni zmobilizovat všechny slušné lidi, kteří už mají dost našich stávajících politiků. Chceme vyvolat spontánní vlnu, která vyvrcholí tím, že většina voličů dá hlas politikům novým," hlásá web Vymentepolitiky.cz.

Jedinými stranami, které web zmiňuje, jsou občanští a sociální demokraté, ovšem ne v lichotivém smyslu. "Například ODS nebo ČSSD stačilo k získání významného vlivu pouze 1,8 milionu hlasů," připomíná web minulé volby. A pod záložkou "Korupce v ČR" odkazuje na zprávy o malérech "modrých" a "oranžových" v končícím volebním období, poukazuje na skutečnost server iDnes.cz.

Když začnou noví krást, vyměníme je příště! Nechceme říkat 'tahle strana je dobrá, tahle nikoli'. Ani v našem týmu se neshodneme na preferencích. Principiálně ale podporujeme nové strany. Není normální, že v téhle zemi politik přežije ve funkci korupční aféru. My sami nemáme žádné ambice jít do politiky. Žádná z těch malých stran nás neplatí, investujeme do toho vlastní peníze," řekl MF DNES zakladatel iniciativy David Seibert.

"Mnozí namítají, že třeba i ti noví začnou krást, ale pak by je zase lidé měli ve volbách vyměnit, není to nic bezvýchodného," dodal Seibert, který by za úspěch považoval, kdyby "ubyly preference ODS a ČSSD".

Připojili  se i hudebníci a businessmani. Iniciativu podpořili třeba hudebníci Aneta Langerová, Tomáš Klus, Radek Banga či Dan Bárta nebo překladatelka Dana Hábová. Server Aktuálně.cz pak napsal, že zakladatelé iniciativy pracují pro marketingovou společnost Blue Strategy, která dělá reklamní kampaně třeba pro ČEZ, O2, Českou pojišťovnu či Kofolu.

"Za celou akcí stojí tým důvěryhodných lidí a akce mi přijde smysluplná. Volby jsou tentokrát pro náš stát velice důležité a je potřeba na to upozornit. Chtěl jsem jen vzkázat, že je možné volit nové tváře a také apelovat na lidi, aby k volbám šli," vysvětluje Radek Banga, který pro iniciativu nazpíval klip.

"Každá známá osobnost je občansky a politicky angažovaná, ať chce nebo ne. Já nejsem výjimkou, jsem angažovaný už tím, že jsem Rom. Nevidím důvod, proč by umělce nemohli tímto způsobem lidi vyzvat a apelovat na ně, aby šli k volbám a promysleli to, lidé na ně nahlíží jinak než na politiky a to má svou výhodu," dodal Banga.

Související

Ondřej Pivec

Podzimní JazzFestBrno láká na křest nové desky Ondřeje Pivce i Dana Bártu s předním americkým big bandem

Podzimní část celoročního festivalu JazzFestBrno odstartuje 3. října v brněnském Divadle Husa na provázku hammondkář, skladatel, producent a držitel Grammy Ondřej Pivec s novým koncertním projektem nazvaným Greatest Hits 4000. Během večera také pokřtí nové stejnojmenné album, které z popudu festivalu vzniklo jako živý záznam pro Českou televizi v době coronavirové pandemie. 

Více souvisejících

Dan Bárta Aneta Langerová Volby

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 18 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy