Kupka věří v úspěch Spolu v Praze. Pro stavbu okruhu jsou třeba lidé, kteří o ní nebudou jen mluvit

Ve štábu koalice Spolu v Truhlářské ulici netrpělivě vyhlíží výsledky také Martin Kupka (ODS). Ministr dopravy věří v úspěch ve volbách do pražského magistrátu, který by za určitých okolností mohl vést k zásadnímu posunu ve stavbě Pražského okruhu.

Kupka má jistý vztah k magistrátu, krátký čas byl jeho tiskovým mluvčím. I proto doufá, že se koalici Spolu podaří v hlavním městě vyhrát. „A věřím, že se podaří dovést k úspěšnému konci i povolební jednání,“ uvedl pro EuroZprávy.cz. ODS totiž před čtyřmi lety zvítězila, přesto skončila v opozici.

Na komunální úrovni je však člen Fialovy vlády spojen především se středočeskými Líbeznicemi, jejichž starostou byl až do loňska. Volby podle něj hrají důležitou roli. „Ukotvení ve všech úrovních, tedy komunální, krajské i celostátní, je klíčovou součástí organismu zralé a plnohodnotné politické strany,“ vysvětlil.

Premiér Fiala na dubnovém sněmu ODS připomněl, že v těžkých časech po pádu Nečasovy vlády pomohli straně přestát právě komunální politici. Kvůli tomu klade na výsledek v nich důraz i ministr dopravy.

„Dobrý politik se pozná podle tak, že má přirozený zájem měnit věci k lepšímu. A jsou politici, kteří mají nastavení na to, aby měnili věci v místě, a tvoří potom v době případného neúspěchu na krajské či celostátní úrovni stranický pilíř,“ nechal se slyšet.

Pro ministra dopravy jsou výsledky důležité i z toho důvodu, že tématem mnoha kampaní především ve velkých městech jsou dopravní stavby. V Praze to je například vnější okruh.

„My opravdu potřebujeme lidi, kteří nebudou jenom mluvit o podstatných změnách ve výstavbě okruhu, ale kteří pro to udělají, co bude v jejich silách, aby se opravdu začal stavět,“ dodal Kupka.

Související

Martin Kupka

Kupkovi by se líbil Korčok. Havlíček preferuje Pellegriniho, přeje si ho i Babiš

Exministr zahraničí Ivan Korčok i předseda parlamentu Peter Pellegrini jako postupující do druhého kola volby slovenského prezidenta mají podporovatele mezi osobnostmi české politické scény. Korčoka v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce podpořil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), Pellegriniho zase opoziční poslanec Karel Pavlíček (ANO).

Více souvisejících

Martin Kupka (ODS) ODS Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Ministerstvo dopravy Pražský okruh Volby magistráty Praha

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy