Ministr Kupka obhájil post zastupitele v Líbeznicích

V Líbeznicích u Prahy opět vyhrála volby ODS. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS), který zde byl léta starostou, bude nadále zastupitelem. Jako starosta rezignoval po nástupu do ministerské funkce. Nyní kandidoval ze třetího místa, lídrem byl nynější starosta Jan Havlíček. V patnáctičlenném zastupitelstvu získala ODS téměř se 70 procenty hlasů 11 mandátů a SNK pro Líbeznice s 30 procenty čtyři mandáty.

Havlíček dnes ČTK řekl, že nadále by ve vedení obce chtěl spolu s místostarostou Michalem Doubravou pokračovat. Kupka by měl být neuvolněným členem obecní rady, avšak plán ještě musí schválit zastupitelé. "Uvidíme po ustavujícím jednání zastupitelstva," dodal Havlíček.

Kupka Líbeznice vedl od roku 2010. Mandát obhájil i ve volbách v letech 2014 a 2018. Na funkci rezignoval na konci loňského roku kvůli časové náročnosti práce ministra, zůstal však členem obecní rady.

Líbeznice mají přibližně 3000 obyvatel. V minulých komunálních volbách zde kandidáti zvolení za ODS získali 12 mandátů, zbylé tři mandáty patří Sdružení nezávislých kandidátů Za Líbeznice.

Související

Martin Kupka

Kupkovi by se líbil Korčok. Havlíček preferuje Pellegriniho, přeje si ho i Babiš

Exministr zahraničí Ivan Korčok i předseda parlamentu Peter Pellegrini jako postupující do druhého kola volby slovenského prezidenta mají podporovatele mezi osobnostmi české politické scény. Korčoka v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce podpořil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), Pellegriniho zase opoziční poslanec Karel Pavlíček (ANO).

Více souvisejících

Martin Kupka (ODS)

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy