Než Nekulovi skončí izolace kvůli covidu, povede ministerstvo zemědělství Jurečka

Místo Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL), který je v izolaci kvůli nákaze covidem-19, pověří prezident Miloš Zeman při pátečním jmenování nové vlády vedením ministerstva zemědělství dočasně předsedu lidovců Mariana Jurečku.

Po dnešním jednání se Zemanem to novinářům řekl premiér Petr Fiala (ODS). Zvolené řešení navrhl Fiala dnes Pražskému hradu dopisem.

Nekula musel kvůli pozitivnímu testu zrušit schůzku s prezidentem, kterou absolvovali ostatní kandidáti na ministry. Pátečního ceremoniálu v Lánech se nemůže zúčastnit kvůli nařízené izolaci.

"Já jsem poslal prezidentovi dopis, ve kterém navrhuji to řešení, že bude řízením resortu pověřen jiný člen vlády, místopředseda vlády Marian Jurečka," řekl Fiala. Nekula se úřadu ujme ve chvíli, kdy opadnou důvody, které jeho jmenování brání.

Související

Na traktorech se objevily nejrůznější slogany. Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Praha pod náporem zemědělců. Traktory na magistrále, Výborný v jámě lvové

Do Prahy dnes přijela vozidla, na které obyvatelé nejsou v ulicích hlavního města zvyklí. Kolaps v dopravě však kvůli traktorům nenastal, ačkoliv parkovaly například na magistrále. Zemědělci protestovali před budovou příslušného ministerstva a odpoledne také na Malostranském náměstí, kde musela zasahovat policie. Část účastníků se od akce v jejím průběhu distancovala. 

Více souvisejících

Ministerstvo zemědělství Zdeněk Nekula Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy