Politici na sítích gratulují Rakušanovi ke znovuzvolení předsedou STAN

Politici na sociálních sítích gratulují Vítu Rakušanovi k dnešnímu znovuzvolení předsedou hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) se těší na povolební spolupráci. Poslanec Rakušan obhájil funkci předsedy STAN se ziskem 95,7 procenta hlasů delegátů.

Prvním místopředsedou hnutí zůstal Jan Farský. Místopředsedy zůstávají bývalý šéf hnutí Petr Gazdík a poslankyně Věra Kovářová. V nové čtyřčlenné sestavě řadových místopředsedů je doplnili europoslanec Stanislav Polčák a starosta Dolních Břežan Věslav Michalik.

Gratuluji @Vit_Rakusan ke znovuzvolení předsedou @STANcz . Přeji mu ve funkci mnoho úspěchů. Věřím, že po volbách spolu posuneme zemi kupředu.

— Petr Fiala (@P_Fiala) August 31, 2021

Předseda občanských demokratů Petr Fiala se dnešního sněmu STAN kvůli jinému programu nezúčastnil, na twitteru ale Rakušanovi popřál mnoho úspěchů. "Věřím, že po volbách spolu posuneme zemi kupředu," uvedl.

Ve videu, které pro tuto příležitost natočil, zmínil, že vedle stran sloučených v koalici Spolu je hnutí STAN pro ODS jedním z nejbližších partnerů. Pochvaloval si spolupráci v Královéhradeckém či Jihomoravském kraji, ve Sněmovně i v Senátu. Ve volbách podle něj budou Spolu a koalice Pirátů a STAN konkurenty, ne však nepřátelé.

Rakušan na tiskové konferenci nového předsednictva uvedl, že se mu Fiala v neděli osobně omlouval, že mu pracovní program neumožňuje se zúčastnit sněmu. "My mnohokrát posílali na sněmy konkurenčních stran předsedy, místopředsedy. Než mi několik novinářů tuto otázku kladlo, mě nenapadlo o tom uvažovat. Koalice Spolu tu byla zastoupena absolutně reprezentativně," řekl. Lídry KDU-ČSL a TOP 09 na sněmu doplnil místopředseda ODS Martin Kupka.

Lidovecký předseda Marian Jurečka popřál Rakušanovi mnoho energie a moudrých rozhodnutí. "A zůstaň stále takový borec na pohodu, jaký jsi. Těším se na dobrou spolupráci ve prospěch této země," napsal.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se těší, až Spolu s Piráty a STAN "vyžene ze Strakovy akademie všechny lháře a zloděje". "A pokračovat budeme těmi na Hradě. Právě toho se premiér s prezidentem oprávněně bojí," napsala na twitteru.

Vítku @Vit_Rakusan, gratuluji ? a přeji mnoho energie a především moudrých rozhodnutí a zůstaň stále takový borec na pohodu jaký jsi ?Těším se na dobrou spolupráci ve prospěch této země ??

— Marian Jurečka (@MJureka) August 31, 2021

"Gratuluji Vítu Rakušanovi k přesvědčivému obhájení funkce předsedy STAN a těším se na další spolupráci!" uvedl Jiří Drahoš ze senátorského klubu Starostů.

Související

Více souvisejících

Vít Rakušan (STAN) Starostové a nezávislí (STAN) Petr Fiala (ODS) Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 44 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gerhskovich zůstává ve vazbě. Rusové ho hodlají soudit kvůli údajné špionáži

Pobyt Evana Gershkoviche, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, ve vazbě bude pokračovat. Moskevský soud v úterý odmítl jejich odvolání. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy