Přineste popcorn a kolu: Kalousek, Polčák, Novotný a další se do sebe pustili

Napětí kvůli blížící se volbě nového předsedy TOP 09 zasáhlo i další pravicové strany. Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek se netají tím, že byl překvapený, když Markéta Pekarová Adamová oznámila svou kandidaturu. Na jeho slova kriticky zareagoval i europoslanec STAN Stanislav Polčák. Není ale zdaleka jediný, kdo se do debaty o tomto tématu zapojil.

Markéta Pekarová Adamová tento týden oznámila, že bude kandidovat na předsedkyni TOP 09. Nový předseda strany bude zvolen na podzimním sněmu, stávající předseda TOP 09 Jiří Pospíšil už oznámil, že post obhajovat nebude. Rozhodnutí dosavadní místopředsedkyně strany kandidovat překvapilo i Miroslava Kalouska.

Kalousek poukázal na fakt, že ještě nedávno Pekarová Adamová kandidaturu kategoricky vylučovala. Na jeho slova zareagoval na twitteru europoslanec STAN Stanislav Polčák. „Malokdy komentuji situaci v TOP 09, ale oznámení kandidatury na předsedkyni @market_a nejde opominout. Tak dlouho @kalousekm mazal schody @Pospisil_Jiri, až ho převezla Markéta...“ rýpnul si.

Nechci kommentovat trapnost příspěvku člověka, který nedokázal nikdy nic jiného, než se nechat zvolit za nějakým lídrem z @TOP09cz. Mám jenom strach o @market_a, aby s touto osobou nebyla zbytečně spojována. Ona, ani @TOP09cz nemá s mafií pana Redla ve Zlíně nic společného.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) August 27, 2019

Kalousek si to ale nenechal jen tak líbit. „Nechci komentovat trapnost příspěvku člověka, který nedokázal nikdy nic jiného, než se nechat zvolit za nějakým lídrem z @TOP09cz. Mám jenom strach o @market_a, aby s touto osobou nebyla zbytečně spojována. Ona, ani @TOP09cz nemá s mafií pana Redla ve Zlíně nic společného,“ vrátil Polčákovi úder Kalousek.

Kalouska se zastal i starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). „Mně to přijde jako standardní reakce a od Kalouska a pitomá reakce od vás,“ vzkázal Polčákovi.

Naopak jeho stranický kolega a europoslanec Jan Zahradil se podobnými hádkami mezi pravicovými politiky dobře baví. „Twitterová konverzace Polčák/Kalousek. Přineste popcorn a kolu,“ žertuje politik.

První místopředsedkyně TOP 09 kandidaturu ohlásila krátce poté, co dosavadní předseda strany Jiří Pospíšil oznámil, že tento post nebude na podzim obhajovat. Pekarová Adamová se o místo v čele strany utká se senátorem a místopředsedou TOP 09 Tomášem Czerninem, kterého rozhodnutí stranické kolegyně překvapilo, stejně jako předsedu poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Volební sněm TOP 09 se bude konat 23. a 24. listopadu.

Související

Miroslav Kalousek

Kalousek se europoslancem nestane. TOP 09 ho vyzvala k jiné kandidatuře

TOP 09 rozhodla o tom, kdo za ni bude v rámci volební koalice Spolu usilovat o křesla v Evropském parlamentu. Veřejnost řešila zejména možnou nominaci exministra financí Miroslava Kalouska. Bývalý poslanec nakonec mezi kandidáty chybí. Strana mu ale naznačila, že by měl zvážit jinou kandidaturu. 

Více souvisejících

Miroslav Kalousek Stanislav Polčák Markéta Pekarová Adamová Jan Zahradil Pavel Novotný top 09

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy