Ewa Farna: Babiš je za hranou všech morálních hodnot. V Polsku by mu to neprošlo

Ewa Farna v červnu podpořila spolek Milion chvilek pro demokracii na Letné. V rozhovoru s Danielou Drtinovou pro televize DVTV, řekla že z politického dění radost nemá. Podle její slov by to v Polsku nenechali dojít tak daleko.

Ewa Farna chtěla podpořit demonstranty na Letné. Osobně se jí to již nepodařilo, tak natočila video na Facebook. „Jsem holka, která vyrůstala v prostředí, kde se vždycky zdůrazňovalo, co je správně a učili nás odlišovat dobro od zla. Říkali nám, že se nemá krást, podvádět a lhát. Tyto zásady se snažím aplikovat každý den ve svém životě a hodlám to naučit i své děti. Myslím si, že je to docela těžký úkol ve světě a v době, kdy naši přední představitelé dávají naprosto odstrašující případ. Prosím dejme najevo těm, kterým chybí morální páteř, že nám to není jedno," burcovala Čechy. 

Stíhaní premiéra Andreje Babiše bylo zastaveno a demonstranti v ulicích nejsou. „Je to těžký téma. Nemám z toho veselý pocit, sleduji to,“ řekla Ewa Farna v rozhovoru pro DVTV. Babiš je podle ní za hranou všech morálních hodnot.

Podle Farné by to v Polsku nenechali dojít tak daleko. „Myslím si, že v Polsku se tolik věcí jak v Čechách neodpouští," vysvětluje zpěvačka s česko-polskými kořeny. 

Na koncertech o politice nemluví. „Pořád bojuji s tím, co je správně, snažím se nezneužívat moc na svých sociálních sítích, dobře rozmýšlím, než něco publikuji,“ říká zpěvačka Ewa Farna. Podle ní nás sociální sítě od sebe odtahují a zabíjí kreativitu.

Související

Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 
Ewa Farna v Karlových Varech

Ewa Farna tohoto ve Varech strašně lituje

Zpěvačka Ewa Farna, která ve čtvrtek večer vystoupila v hudebním programu filmového festivalu v Karlových Varech, si festivalové atmosféry příliš neužila. Přestože patří k milovnicím filmů, musela hned po koncertu z pracovních důvodů odjet do Prahy. Stihla tak během několikahodinového pobytu jenom vystoupení a několik rozhovorů pro média.

Více souvisejících

Ewa Farna Polsko Demonstrace Česká republika Milion chvilek pro demokracii Andrej Babiš Hnutí ANO Čapí hnízdo politika Vláda ČR premiér ČR sociální sítě Koncert

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy