Namyšlený Klaus mladší: Ve státních maturitách budeme nejlepší!

Praha - Státní maturity jsou u konce. Skoro 29 tisíc studentů u nich propadlo, ale Václav Klaus mladší, který šéfuje elitnímu gymnáziu, v němž má podíl i ředitel ČEZu Martin Roman, je sebejistý. Budeme nejlepší v republice, prohlásil podle serveru lidovky.cz.

PORG vznikl před dvaceti lety a byl prvním nestátním osmiletým gymnáziem. Vede ho syn prezidenta Václava Klause a škola před čtyřmi lety dostala několikamilionovou dotaci od šéfa elektrárenské společnosti ČEZ Romana. A ráda se chlubí svými výsledky."Ze všech povinných předmětů máme kromě dvou chvalitebných už jen samé jedničky a průměr 1,045," pochválil se podle serveru lidovky.cz Klaus ml. "Myslím, že až Cermat zveřejní i ostatní školy, budeme první v republice," dodal.Pouze jeden student bude mít na vysvědčení dvojku z angličtiny a jedna dívka z matematiky. Oba si zvolili lehčí verzi státní maturity. Všichni studují na gymnázium PORG Libeň. Škola má ale ještě další pobočky - v pražské Krči, kde má i základní školu, však nesídlí tak dlouho, a tak jsou tamní studenti teprve ve čtvrtém ročníku.Jako celek však výsledky státních maturit nejsou tak zářné jako u Klause mladšího. Pětina studentů propadla a nejvyšší "úmrtnost" byla u matematiky - z té neprošlo 14,4 procenta studentů. Zatímco gymnázia dle očekávání dopadla nejlépe, v odborných školách zkouškou "neprolezla" třetina studentů.

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus maturity

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy