Ředitelka gymnázia končí. Byla to šikana naruby, uvedla

Litoměřice - Ve své funkci skončí 30. září ředitelka gymnázia v Litoměřicích Eva Bulasová. Agentuře Mediafax v pátek řekla, že její odchod je výsledkem velkého nátlaku.

"Chtěla jsem zůstat, není přece možné, aby nějaká nátlaková skupina rozhodovala o tom, kdo kde bude ředitelem, byl by to precedens pro další školy. Včera jsem absolvovala několik jednání a nakonec jsem se rozhodla odejít, abych nestupňovala napětí a umožnila uklidnění situace. Dobrý pocit z toho nemám, to co jsem posledního roku prožívala, byla šikana naruby. Snad se k tomu někdy nějaká televize vrátí a natočí objektivní reportáž, jak to skutečně bylo," uvedla Bulasová.

Jak dodala, ve funkci sice končí až 30. září, ale už od poloviny měsíce si bude vybírat dovolenou. "Musím se dát zdravotně trochu do pořádku. Ten tlak, kterému jsem čelila, zanechal stopy," poznamenala Bulasová.

Část studentů dál pokračuje v protestu. V parku před školou jich bylo dopoledne několik desítek. "Požadujeme také, aby byly odvolány výpovědi učitelům, které jsou podle našeho názoru nezákonné," řekl zástupce studentské samosprávy Jakub Sommerschuh. Ve 14.00 se ve škole uskuteční kulatý stůl všech zúčastněných stran sporu. Tam chtějí odpůrci ředitelky své požadavky projednat.

Související

Více souvisejících

Školství

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy