Klaus jmenuje rektora Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Praha - Prezident Václav Klaus ve středu ve 14 hodin na Pražském hradě oficiálně jmenuje do funkce nového rektora Vysoké školy chemicko-technologické školy v Praze, Karla Melzocha. Jeho nominaci schválila vláda již na svém listopadovém zasedání.

Kandidáta Karla Melzocha navrhl prezidentovi Václavu Klausovi akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT).

Na říjnové schůzi pro něj hlasovalo celkem 14 ze 24 členů akademického senátu.

Třiapadesátiletý Melzoch od roku 2006 působí na VŠCHT jako děkan Fakulty potravinářské a biochemické technologie a může se pyšnit bohatou akademickou činností.

V rámci své profesní praxe se zaměřuje na biochemii, biotechnologie a bioinženýrství. V roce 2007 byl za své počiny odměněný titulem profesora pro obor biotechnologie. Je autorem a spoluautorem řady odborných sdělení, příspěvků na konferencích v České republice i zahraničí a na svém kontě má i několik patentů.

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 14 minutami

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Povodně v ČR končí, to nejtěžší teprve přijde. Armáda, hasiči i dobrovolníci likvidují škody

Okolo deváté hodiny ranní už v Česku bylo pouze 32 míst, kde se vyskytoval některý ze stupňů povodňové aktivity. Jak ale nebezpečí postupně odchází, nastává čas likvidace následků. Kromě dobrovolníků se do ní zapojují i hasiči a armáda.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy