Skončil další ředitel! Z funkce odešel už po několika dnech

Praha - Robert Plaga skončil ve středu ve funkci vrchního ředitele sekce řízení operačních programů Evropské Unie na ministerstvu školství, informoval úřad na svém webu. Jmenovaný byl Plaga přitom krátce před letošními Vánocemi.

"Pan Plaga odešel po vzájemné dohodě," uvedl na dotaz Mediafaxu Patrik Kubas z tiskového oddělení ministerstva s tím, že tiskové oddělení nemá v současnosti další informace.Podle serveru Česká pozice Plaga nastoupil teprve 15. prosince letošního roku. "Nevím, zda to bylo přesně v tento den," dodal Kubas s tím, že datum je přibližně správné.Během roku a čtvrt tak odešlo z tohoto postu pět lidí: Jan Vitula (TOP 09), Jaroslav Kuba, Jakub Hodinář a Michal Zaorálek (všichni ODS) a nyní i Plaga.

Související

Ministerstvo kultury

Ministerstva chtějí odklad projednání istanbulské úmluvy

Čtyři ministerstva žádají o další roční odklad projednání Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí, známé jako Istanbulská úmluva. Ministerstva zemědělství, životního prostředí a práce vedená ministry za KDU-ČSL chtějí posun kvůli možnosti najít dostatečnou politickou shodu. 
Vláda Petra Fialy

Ministři budou moci mít jen tři náměstky, shodla se koalice

Po lednové změně služebního zákona se na ministerstvech zaplňují místa náměstků, kteří nově zákonu nepodléhají, naopak jsou úzce svázaní s ministry. Změnu zákona, kterou prosadila vládní koalice Spolu, STAN a Pirátů, kritizuje opozice jako obcházení zákona a cestu k bobtnání byrokratického aparátu. 

Více souvisejících

ministerstva

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

před 23 minutami

před 42 minutami

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Prezident Pavel jednal s jihokorejským protějškem o Dukovanech a posílení spolupráce

Prezident ČR Petr Pavel se setkal s jihokorejským prezidentem Jun Sok-jolem u příležitosti výhry korejské společnosti KHNP v tendru na dostavbu Dukovan. Setkání podle obou mužů podpořilo posilování obchodních vztahů a spolupráci v oblasti jaderné energetiky. Oba lídři také projednali bezpečnostní a geopolitické výzvy.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy