StB ANO, černoprdelníci, komunisté, socani... Politici řádí kvůli kontrole podnikatelky, která kritizovala Babiše

Praha - Čtvrteční pořad Máte slovo, v němž se velmi emotivně diskutovalo o zavedení elektronické evidence tržeb, má také politickou dohru. Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska si kontrola podnikatelky Petry Fenclové, k níž došlo den po odvysílání pořadu, zaslouží interpelaci na premiéra Bohuslava Sobotku.

Petra Fenclová, šperkařka z Domažlic, se do diskuze bouřlivě zapojovala a nazvala mimo jiné Babiše hulvátem, protože ji nenechal domluvit a neustále jí skákal do řeči. Po vystoupení v pořadu na ni přišla kontrola ze Státní správy sociálního zabezpečení.

"A je zde reakce státního aparátu... Podezřelá zákaznice....a co to tu máte, jo aha kameny... Ptám se jí, jako se ptám zákaznic běžně: 'Potřebujete poradit?' Hledá prý dárek pro neteř. 'A kolik jí je?' 'Asi 20, no musím přijít s ní....' Pak si stoupla vedla dveří a něco opisovala: 'Píšu si otevírací dobu.' Nezdála se mi, tak jsem šla za ní... A ejhle! Za paní jsem došla až ke správě sociálního zabezpečení... U dveří ji zastavím a ptám se 'To máte příkazem?' Prý ano... 'To mám za včerejší TV?' Opět přikývnutí... Mrzí mě, že se paní Hana nezeptala na informace rovnou, a děje se tak potajmu," napsala na sociální sítě Fenclová.

Tyto informace pobouřily některé politiky. "Tento příklad prokazuje, že vláda živnostníky považuje za podvodníky a je připravena je likvidovat ve prospěch velkých podnikatelských subjektů. Nástroji likvidace se stává narůstající byrokracie propojená se systémem udavačství a represivní kroky ze strany ministerstev a institucí v podobě šikanózních kontrol. Opakuje se komunistický atak na tu část společnosti, která je na státu nejméně závislá. Nečerpá dotace a výhody dané zákoníkem práce, ale stará se sama o sebe," komentovala kauzu Miroslava Němcová z ODS.

Psali jsme:
Jste hulvát, tisícovkou si utíráte nos, bučeli na Babiše diváci. U Jílkové to vřelo kvůli evidenci tržeb Ve čtvrtek podnikatelka kritizovala Babiše, v pátek k ní dorazila tajná kontrola. Show u Jílkové má podivnou dohru
Chudáček estébáček Babiš, na ho*no... Show, která začala u Jílkové, pokračuje  

Vyzvala zároveň ministryni práce a sociáních věcí Marksovou, aby celou věc prošetřila a vyvodila z ní personální odpovědnost. "Považuji rovněž za alarmující slova druhého účastníka televizní diskuse, Pavla Havlíčka, známého kritika Andreje Babiše, který tvrdí, že byl před pořadem zastrašován," dodala Němcová.

"Někdy státní byrokracie reaguje nezvykle rychle. Je to ostudné zastrašování. Ale už přece víme, že svobodu slova nemá Andrej Babiš rád," přidal se šéf ODS Petr Fiala.

"Myslím, že takové jednání si zaslouží interpelaci na předsedu vlády. Jsem zvědavý, co mi odpoví," uvedl na sociální síti Miroslav Kalousek.

Pořádně se rozjel také bývalý poslanec Otto Chaloupka. "Konečně se jim to podařilo. ČSSD to připravovala, s StB ANO a černoprdelníky se to konečně podařilo. Není daleko doba, kdy nás zase budou v noci tahat z postele k výslechům a zabavovat majetek. Vítejte v 50. letech. Komunisté/socani/liberálové vynalezli stroj času," podotkl.

"Návrat totalitarismu. ANO, to jsme chtěli. A proto chceme informace z EET, kdo nebude odebírat kuřata z Vodňan, dostane malou kontrolu, kdo bude držkovat, dostane velkou kontrolu. Kdy přijdou na řadu vyhazovy z práce za názor?" ptá se poslanec za ODS Radim Holeček.

Související

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo

"Lidi, vzpamatujte se. Cestujte po Česku," apelovala u Jílkové seniorka

Globální pandemie nového koronaviru zcela ochromila dopravu a tím pádem i cestování a zahraniční dovolené. Více než polovina Čechů se momentálně chystá strávit prázdniny v tuzemsku. Máme ale jistotu, že když si zakoupíme zájezd, ať už v rámci Česka nebo v cizině, tak skutečně odjedeme, a v pořádku se vrátíme? Toto bylo tématem čtvrtečního pořadu Máte slovo Michaely Jílkové.

Více souvisejících

Máte slovo Miroslav Kalousek Otto Chaloupka

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 5 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy