Islamofobové si vybrali novou oběť. Útočí na ženu s rakovinou

Praha - Odpůrci islámu a lidé kolem skupiny Islám v České republice nechceme si našli nové téma – útočí na mladou ženu, která onemocněla rakovinou děložního čípku a které se rozhodla ostatní dívky a ženy vyzvat v kampani Měsíc raka, aby zašly na prohlídku k lékaři. Lucie Bittalová je podle nich mopslík Bohuslava Sobotky a něco jako dozorkyně z koncentračního tábora.

Aktivistka z hnutí HateFree Culture Lucie Bittalová se proslavila jako troll, tedy provokatér, který zmařil demonstraci proti Romům. Když zjistila, že má rakovinu, rozhodla se odstartovat kampaň, ve které ženy informuje o rakovině děložního čípku a vyzývá je, aby si zašly na pravidelnou kontrolu.

„Před půl rokem jsem to dostala. A nemyslím menstruaci, ale rakovinu děložního čípku. Asi ti nemusím vysvětlovat, že se můj život dost zásadně změnil. Ale nemusel. Stačilo chodit pravidelně na prohlídky, nebýt 'hrdinka', neignorovat problémy. A tak jsem se rozhodla propagovat prevenci. Nebuď blbá! Běž na prohlídku. Je to zadarmo a zabere to pár minut," píše na webu MesicRaka.cz Bittalová. Na Facebooku má kampaň asi 4 tisíce fanoušků, k události "Objednala jsem se v Měsíci raka na gyndu" se přihlásilo asi 500 žen.

Právě touto kampaní ale pohoršila lidi sdružujících se kolem skupiny Islám v ČR nechceme. „Její kampaň běží na sociálních sítích a internetu a údajně za ní nestojí žádná firma. Web ale vypadá profesionálně a fotografie také. Je to zvláštní svět těchto placených aktivistů - u svých pracovních povinností si najdou čas na další aktivity. Kdo si dnes může dovolit pracovat zadarmo? Trochu závidím, protože já si to dovolit nemohu a lidé z mého okolí taky ne. Možná to je tím, že nepracujeme v sektoru veřejných peněz," pustila se do iniciátorky kampaně „naštvaná matka" Eva Hrindová.

Na svém blogu Hrindová mluví o tom, jak „vysílá špatnou energii" a ja všechno „uchopila za špatný konec. Ještě dál pak zašel sociolog Petr Hampl, podle které Hrndová svým textem píchla do vosího hnízda. „Lucie Bittalová je fenka mopslíka na vodítku Bohouše Sobotky, kterou parodie na státníka s širokým úsměvem používá k tomu, aby ubližovala občanům, kteří v něčem nesouhlasí s vládou. Je mimořádně zuřivá, je to lhářka, a je na hrdá. Na jejím příkladu si můžeme uvědomit, že vlastně žijeme ve skvělé době. Před 75 lety pracovaly stejné typy mladých žen jako dozorkyně v koncentračních táborech," napsal o aktivistce Bittalové na Facebooku.

„Slečna Bittalová dostala rakovinu, což je smutné, ale - jak dobře napsala paní Hrindová, mít rakovinu není samo o sobě zásluha ani důvod k chlubení. Samozřejmě měla pravdu a všichni to vědí. Takže se teď nejrůznější frackové na paní Hrindové vybíjejí," komentuje nemoc Bittalové Hampl a dodává: „Přeji Lucii i všem jejím frackovitým kamarádům, aby se z toho rychle dostali. To není ironie, fakt pak uvidíte, že se bez toho pubertálního vzteku se žije lépe."

Související

Princezna Kate oznámila, že má rakovinu.

Britská princezna Kate má rakovinu

Princezna Kate v pátek po mnoha spekulacích prozradila, jaký je její zdravotní stav. Manželka následníka trůnu ve videu, které zveřejnila na sociální síti, oznámila, že jí lékaři diagnostikovali rakovinu. Princezna z Walesu podstupuje chemoterapii. 

Více souvisejících

rakovina Islám v České republice nechceme (IvČRN) Petr Hampl

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy