Jak slavil Úsvit na sjezdu? Toto musíte vidět + VIDEO

Praha – Úsvit si o víkendu volil nové vedení, kromě toho se strana snaží odříznout od minulosti, proto si změnila název i logo. Všichni mluvčí na sjezdu vyjadřovali radost z toho, že je strana konečně demokratická. Bývalý předseda a současný první místopředseda Marek Černoch to oslavil zpěvem.

Úsvit národní koalice si do svého čela zvolil válečného veterána Miroslava Lidinského, kterého podpořili hned tři kandidáti na předsedu tím, že z volby odstoupili a vyjádřili mu podporu. První volební sjezd strany proběhl hladce a bez obtíží, a aby to delegáti pořádně oslavili, jeden z členů vedení jim k tomu i zazpíval.

Psali jsme:
OBRAZEM: Hnutí Úsvit - Národní demokracie si zvolilo nové vedení Hnutí Úsvit - Národní demokracie povede válečný veterán Lidinský
SLEDOVALI JSME ŽIVĚ: Předsedou Úsvitu se stal válečný veterán Lidinský, strana změnila i logo a název
 

Bývalý předseda strany Marek Černoch v sobě nezapřel geny slavného otce Karla a svým spolustraníkům zazpíval jednu z jeho nejznámějších písní. „To musíte vidět! Tohle nikde jinde nenajdete, aneb jak to vypadá, když politik odloží typické zdlouhavé proslovy a trochu se odváže," píše se u videa na facebookovém profilu strany.

//

TO MUSÍTE VIDĚT! Tohle nikde jinde nenajdete, aneb jak to vypadá, když politik odloží typické zdlouhavé proslovy a...

Posted by Úsvit národní koalice on 8. srpen 2015

Než se dal Černoch na politiku, působil jako moderátor a zpěvák, s otcem Karlem například spolupracoval na muzikálu Bídníci, kromě toho působil v rádiích Melody, Olympis a Hey. Také vystupoval jako zpěvák na různých kulturních a společenských akcích s vlastní kapelou jménem Angels.

Související

39. sjezd ČSSD

Volby ovlivní stranické rozpočty. ČSSD zřejmě přijde o miliony

Praha - Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny rozhodnou také o tom, zda a kolik peněz strany budou dostávat od státu. Tyto příspěvky totiž mohou tvořit značnou část stranických rozpočtů. Za loňský rok strany ze státního rozpočtu dostaly podle ministerstva financí za poslanecké mandáty celkem 171 milionů korun, příští rok to bude kvůli navýšení příspěvku na mandát 180 milionů korun.

Více souvisejících

Úsvit - Národní koalice Marek Černoch

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 13 minutami

před 38 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Zdroj: David Holub

Další zprávy