Bratr Ester Ledecké sprostě vynadal ČT: Měli by vás ukřižovat, vy č*ráci! Smrt ČT!

Praha - S triumfem Ester Ledecké v superobřím slalomu na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepočítala ani Česká televize (ČT). Její jízdu vysílala až ze záznamu mezi druhou a třetí třetinou hokejového utkání Česka s Kanadou. To pořádně rozzuřilo jejího bratra, který na adresu ČT nešetří kritikou.

V sobotu 17. února, osmý soutěžní den 23. Zimních olympijských her v jihokorejsjkém Pchjongčchangu, získala Ester Ledecká pro Česko zlatou medaili. A to nikoliv ve snowboardingu, kde se s úspěchem počítalo, ale ve sjezdovém lyžování, konkrétně v superobřím slalomu. Ledecká překvapila nejen sebe, ale i ČT, která tento závod vůbec živě nevysílala.

Celkem fer pripominka. Na facebookove strance CT Sport. pic.twitter.com/62vYD8KwB1

— Miloš Čermák (@cermak) 17. února 2018

„Za to, že to nedáváte v televizi, by vás měli ukřižovat, vy č*ráci!" napsal rozzlobený bratr Ester Ledecké Jonáš pod jeden ze statusů ČT. Tím ale neskončil. „Rád bych se sešel s tou p*čou, která rozhodla, že místo toho pustí hokej. Smrt ČT!" uvedl čtyřiadvacetiletý výtvarník a hudebník Ledecký. „Ester Ledečka!!!! #1 Musel jsem sledovat britskej přenos! Díky všem, co fandíte!!“ uvedl po závodě na svém profilu.

S odstupem jednoho dne pak také zveřejnil otevřený dopis pro ČT. V něm už byl poněkud mírnější. „Kdo mě trochu zná, tak ví, že jsem horká hlava. Je to vlastnost, kterou na sobě opravdu nemám rád a snažím se s ní bojovat. Avšak nebudu jen tak stát s rukama v kapsách a nečinně přihlížet jakémukoli bezpráví. Za svými výroky proti České televizi si pevně stojím. Pravda, nemusel jsem použít sprostých nadávek, i když jsou v tomto případě zcela na místě,“ vysvětloval Ledecký v neděli.

Poukázal také na to, že jeho sestra Ester je v historii zimních olympijských her první sportovkyní, která soutěží ve dvou různých sportech, z toho v několika různých disciplínách. „Zároveň dobře vím, že Česko je hokejový národ. Sám jsem hokejovým fanouškem. Ale pokud má nastat rozhodnutí, zda-li vysílat postupové utkání v hokeji nebo medailový závod, kde máme sebemenší naději na pódium – není co řešit. Navíc se dá zápas přerušit, a dát tak prostor jednotlivým jízdám českých reprezentantek. Jednoduché,“ poradil na Kavčí hory.

„Co se týká mého vyjádření – kdyby nebylo tak drsné, nikdo by si ho ani nevšiml. Já nikdy nebudu držet krok a hubu. A nebojím se zašpinit si u toho ruce. O svoji rodinu se vždy budu bít, jak to jen půjde,“ dodal Ledecký.

Objem vysílání z letošní zimní olympiády na ČT je oproti minulosti výrazně omezený na 190 hodin. Důvodem je, že vysílací práva získala soukromá společnost Discovery Communications pro své kanály Eurosport.

To v reakci na Ledeckého kritiku zdůrazňovali také sporťáci ČT. „Není to fér. Držitelem práv na OH je #Eurosport. Manuál, jak smíme a nesmíme vysílat (mj. jen na 1 programu, žádný web, max. 1 repríza, nemožnost upravovat odvysílané přenosy pro záznam atd.), je tak rozsáhlý, že zázraky netvoříme. Navíc: super-G odloženo = proti Ester byl hokej,“ uvedl na twitteru komentátor ČT Ondřej Zamazal.

„Na webu nesmíme odvysílat ani sekundu, to snad z mé odpovědi jasně vyplynulo. Jen jeden volně šiřitelný TV program, tj. ČT sport... Eurosport má k dispozici min. 5 kanálů, protože je držitelem práv (a je úplně jedno, že vlastnická firma se jmenuje Discovery),“ vysvětloval Zamazal s tím, že na webu ČT je také možné sledovat jen to, co jede v teelvizi naživo. „A pouze na území #CZE. Podívejte se, já jsem ta pravidla nevymýšlel. Jestli se vám něco nelíbí, doporučuju se obrátit na MOV, který poprvé v historii rozprodal práva pro Evropu výhradně soukromé společnosti.“ dodal.

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Ester Ledecká Jonáš Ledecký Česká televize Olympijské hry 2018

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

Zdroj: David Holub

Další zprávy