Chcete motýlka Karla Schwarzenberga nebo Václava Havla? Máte šanci!

Brno – Brněnská organizace Ratolest Brno pořádá na aukčním serveru Odklepnuto.cz zajímavou dobročinnou dražbu motýlků známých osobností. Výtěžek bude určen na činnost sociálních programu, které se věnují sociálně a ekonomicky slabým dětem a mládeži.

A o jak slavné motýlky jde? Známe je všichni, nosili je Václav Havel, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, ředitel Národního divadla v Brně Daniel Dvořák, moderátor, herec a hudebník Marek Eben, psychiatr a básník Dr. Jan Cimický, jazzový zpěvák Ladislav Kerndl, mezinárodně známý houslista Václav Hudeček či Jiří Korn.

Slogan této dražby zní? I mávnutí křídel jediného motýla může způsobit vichřici na druhé straně zeměkoule!

Pamatujte, že i jeden vydražený motýlek může zlepšit život k lepšímu jednomu dítěti. Organizátoři dražby jsou připraveni za výtěžek zakoupit zařízení do místností, kde se děti scházejí.

Nezisková organizace oslovila celkem 25 známých osobností k zaslání svých motýlků. Patnáct z nich jich už své „miláčky“ poslalo. A ti co motýlky nenosí, zaslali jako náhradu něco jiného. Například ombudsman JUDr. Pavel Varvařovský věnoval do dražby svoji vázanku. Pavel Šporcl zase zaslal svůj šátek, další kravatu od moderátora Karla Šípa.

Dražba probíhá na serveru www.odklepnuto.cz od pátku 18. února do 2. března 2011.

Související

Karel Schwarzenberg

Rakousko se rozloučilo s Karelem Schwarzenbergem

Karel Schwarzenberg byl významnou postavou, vlastencem a Evropanem, prohlásil vídeňský arcibiskup a kardinál Christoph Schönborn během dnešního pohřbu bývalého českého ministra zahraničí. Uvedla to rakouská média.

Více souvisejících

Karel Schwarzenberg Václav Havel děti

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy