Jsi špína, Petro Kvitová... sdílel Huml. A Mach se takto ostře opřel do poslance

Praha - Slavná česká tenistka Petra Kvitová si přehlásila kvůli vysokým daním v Česku trvalé bydliště do Monaka. Tato zpráva však nevyvolala takovou bouři, jako následná reakce poslance za ČSSD Stanislava Humla, který sdílel na svém Facebooku text, kde je Kvitová nazvána "špínou". To ale nenechalo chladným europoslance a předsedu Svobodných Petra Macha.

Poslanec za ČSSD Stanislav Huml na svém Facebooku sdílel komentář, v němž se píše: "Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl. Ano trénovala ve sportovištích postavených z daní chudších obyvatel, aby jako bohatší se mohla daním vyhnout."

V příspěvku dále stojí: "Petro jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku."

Psali jsme:
Petra Kvitová je jako člověk špína, sdílel Huml z ČSSD a na Facebooku nastalo dusno
Nemám se za co omlouvat, tvrdí Huml a vše vysvětluje

Nad těmito výroky i změnou trvalého bydliště Petry Kvitové se pozastavil lídr Svobodných Petr Mach a v článku nazvaném "Kvitová není špína. Pan Huml je pokrytec" se zamyslel nad tím, proč k podobným krokům, lidé přistupují.

"Předně pan Huml nemá žádné právo říkat o někom (byť nepřímo), že je špína, jen proto, že se rozhodl odejít do ciziny. Doba, kdy emigrace byla zločinem, je již 25 let za námi. Nebudu se však věnovat důvodům pana Humla, ale tomu, co může aktivního člověka motivovat k tomu, aby takovýto krok učinil," uvedl na stranickém webu Mach.

"Žijeme v zemi, kde nám více než polovinu našeho výdělku prostřednictvím přímých a nepřímých daní bere stát, to je realita. Platíme si tolik zbytečných úřadů a dotací, že jen jejich zrušením by bylo možné vyrovnat celý státní rozpočet. Můžeme se potom divit, že se na tomto lidé nechtějí podílet?" ptá se Mach.

Chyba podle něj není v tom, že se Monako nebo jiné státy rozhodly chtít od svých obyvatel daně nízké. "Je chybou naší vlády, že lidem sahá do kapsy příliš hluboko a ti ani za tyto peníze nedostávají adekvátní hodnoty a služby. Volat po jakýchkoli sankcích a postizích pro ty, kteří se rozhodnou využít daňové konkurence a odejít do zahraničí, je nesmysl. Je to stejné, jako bychom chtěli postihovat supermarkety v Německu, že prodávají levnější zboží, protože Němci platí nižší daň," popisuje europoslanec.

Současný systém podle něj paradoxně znevýhodňuje ty nejchudší, kteří nemají možnost odstěhovat se, najmout si účetní firmu a využívat daňových slev a výjimek. "Jestliže socialisté jako pan Huml křičí něco o lidské špíně, je to velké pokrytectví. Právě oni totiž posílají dotace velkým korporacím, udělují jim daňové prázdniny, nabízejí investiční pobídky. To vše na úkor těch „chudších", z jejichž daní se to vše financuje," dodal Petr Mach.

Související

Více souvisejících

Petr Mach Stanislav Huml Petra Kvitová

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy