Česká pošta vyhazovala na plese statisíce. Platila i za slova díků

Praha - Ačkoli Česká pošta loni vyhlásila velké šetření a své zaměstnance tak začala nutit prodávat losy, na dubnovém plese Policejního prezidia rozhodně nešetřila. Za akci, na kterou se navíc pošťáci nedostali, utratila statisíce korun. Platila za poděkování, rychlé připojení, vložení propagačních materiálů do taštiček nebo třeba za doprovod. Těchto absurdních položek je ale mnohem více...

Stát se "generálním partnerem" plesu Policejního prezidia ve čtyřhvězdičkovém hotelu - to něco stojí. Že se ale tímto hlavním sponzorem stane firma, která se ještě nedávno oháněla tím, že nemá peníze pro své zaměstnance a musí proto vyhlásit velké šetření, to byste nejspíš nečekali. Není proto divu, že se zaměstnanci České pošty opět bouří.

Kompletní přehled výdajů České pošty na plese Policejního prezidia zde.

"Z jedné strany se tady tlačí na zaměstnance, aby uzavírali produkty partnerů, aby prodávali losy - aby pošta měla peníze - a na druhé staně se utrácejí peníze za takovéhle věci," rozčiluje se jeden z nich. "Je to plivanec do tváře provozním zaměstnancům," hlásí další.

Pro poštu je to prý podle jejího vedení ale reklama, která se zhodnotí. "Je to náš významný klient, co se týče podání zásilek a podobně, takže jsme se chtěli propagovat právě tam, kde jsme úspěšní a kde chceme ten potenciál ještě navýšit," řekl TV Nova mluvčí pošty.

A kolik tedy Česká pošta za ples v pražském čtyřhvězdičkovém hotelu zaplatila? Celkem 700 tisíc korun! Podle smlouvy zaplatila třeba 50 tisíc za to, že se jí na plese z pódia poděkuje a to minimálně pětkrát. Dalších 50 tisíc pak stálo vložení propagačních materiálů do dárkových tašek.

No a to, aby mohlo 8 jejich lidí s doprovodem na ples přijít ji vyšlo na více než 27 tisíc.

Související

Česká pošta, ilustrační fotografie.

Nejen obchody na Velikonoce zavřou. Pošta řekla, kdy a kde bude mít otevřeno

Jen do čtvrtka má člověk jistotu, že si bez problémů zařídí všechno potřebné. Velkým pátkem totiž začne čtyřdenní velikonoční volno. Lidé pak nemohou počítat s tím, že si ve velkých obchodech nakoupí kdykoliv. Na upravenou otevírací dobu během zmíněného období upozorňuje klienty i Česká pošta.
Česká pošta, ilustrační fotografie.

Českou poštu nadále povede Štěpán. Nyní už oficiálně

Novým generálním ředitelem České pošty bude dosavadní pověřený šéf Miroslav Štěpán. Vybral ho ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na základě doporučení výběrové komise jako nejlepšího ze čtyř kandidátů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Nominace bude předložena vládnímu výboru pro personální nominace. 

Více souvisejících

Česká pošta

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy