ÚOHS zrušil tendr České pošty na provoz datových schránek, zřejmě na návrh O2

Brno – Tendr České pošty na provoz datových schránek pro příštích pět let byl prozatím nepravomocně zrušen. Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Systém datových schránek nyní využívá zhruba 803.000 firem, státních a nestátních organizací i jednotlivců.

Informoval o tom server iHned.cz, podle kterého zrušení navrhla společnost O2. Ta systém pro poštu zajišťuje nyní a na konci roku jí vyprší smlouva. Česká pošta se chystá proti rozhodnutí ÚOHS podat rozklad.

Pošta trvá na tom, že veřejná zakázka byla připravena kvalitně a transparentně. Mluvčí pošty Matyáš Vitík připomněl, že na vše dohlížela externí advokátní kancelář MT Legal, která se specializuje právě na oblast veřejných zakázek a lze ji v této oblasti považovat za jednu z nejlepších v České republice.

O2 se podle serveru aktuální soutěže také zúčastnila a byla jejím favoritem za situace, kdy její poslední konkurent - olomoucká Tesco SW - byla ze soutěže podle informací Hospodářských novin vyřazena. O2 bude teď podle webu ve své práci pokračovat na základě staré smlouvy, nejméně do konce letošního roku, možná i později, než se podaří České poště najít náhradní řešení.

Související

Vizualizace stanice Olbrachtova.

Stopka pro další úsek metra D. ÚOHS zpochybnil schopnosti odborného personálu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v úterý vydal nepravomocné prvostupňové rozhodnutí, jímž zrušil rozhodnutí o výběru dodavatele a všechny následující úkony Dopravního podniku hl. m. Prahy v zadávacím řízení na úsek metra D mezi stanicemi Olbrachtova a Nové Dvory. Úřad o tom informoval na webu. 

Více souvisejících

ÚOHS Česká pošta Datové schránky o2

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy