Advokátka Kramného: Teorii o zabití elektřinou vyvrátím

Ostrava - Petr Kramný stále setrvává ve vazbě a případ smrti jeho ženy a dcery, z níž je obviněn, prozatím ustrnul. Čeká se na výslech svědků ze zahraničí. Kramného obhájkyně tvrdí, že teď se do policistů opře. Hodlá vyvrátit klíčové tvrzení, že Kramný zabíjel elektřinou.

Petr Kramný sedí ve vyšetřovací vazbě už od února. A patrně si tam přinejmenším pár měsíců ještě posedí. K uzavření případu a jeho předání soudu chybí ještě výpovědi blíže nespecifikovaných svědků ze zahraničí. "S vazbou se neděje vůbec nic. Čeká se na ty svědky. Jejich výslech je vyžádaný na příkaz státního zástupce. V republice by měli být někdy na podzim," řekla Nově obhájkyně Petra Kramného Jana Rejžková.

Advokátka však nechce zůstat sedět s rukama v klíně. "Já osobně se domnívám, že policie začala přešlapovat na místě. Už se nemá kam pohnout. Na rozdíl ode mě. Já teď právě začnu dokládat a vyvracet ty odborné závěry. Na všechno jsem si najala odborné konzultanty. Už nám jen zbývá to dát do kupy a odeslat státnímu zástupci," říká obhájkyně Rejžková.

Napadnout a rozmetat hodlá Rejžková zejména nejzásadnější tvrzení policie o způsobu smrti Kláry a Moniky Kramných, totiž to, že manželku a dceru zabil Petr Kramný elektrickým proudem. Podle obhájkyně stojí teto verze událostí na vodě: "Domnívám se, že jak probíhají důkazy dál a vyslýchají se svědci, vyvrátila se už všechna obviňující tvrzení vůči panu Kramnému. Zejména to, že jeho manželka s dcerou zemřely po zásahu elektrickým proudem. To policii vyvrátím. Ještě se ale dokončují znalecké posudky, o které obhajobu opřu."

Sama Rejžková v případu postrárá především Kramného motivaci k vraždě. " Všichni svědci říkají, že to manželství bylo v pohodě a bylo spokojené. V celém případu nám po celou dobu chybí motiv pro to údajné jednání pana Kramného. On není žádný psychopat a pokud tedy nemá motiv a nemá psychiatrickou poruchu, tak nevraždil," stojí za svým advokátka Rejžková.

Petr Kramný se zatím s vazbou potýká jak jen to jde. "Rodina - maminka a otčím - ho navštěvuje velmi pravidelně. Se svým okolím je v kontaktu také písemně, takže nějaké rozptýlení má," říká Rejžková, ale přesto dodává, že na vazbu si nelze zvyknout. Kramný je také proto stále v péči psychiatra.

"Člověk, který není naprogramovaný k trestné činnosti si na to prostředí nikdy nezvykne. Navíc mu už z hlavy nikdy nikdo nevymaže, to co se stalo v ten osudný den a co spatřil, když se probudil. S tím vstává i usíná. Je stále v péči psychologa," doplnila Jana Rejžková.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný Úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy