Požár zničil "ohyzdný" hotel u kolonády v M. Lázních. Úmyslné zapálení?

Mariánské Lázně - Bývalý hotel v centru Mariánských Lázní začal hořet v noci ze soboty na neděli. Objekt stojí v těsné blízkosti lázeňské kolonády se „zpívající fontánou“. Hořet začalo ve třetím patře pod střechou a oheň se postupně šířil do celého objektu, uvedl server pozary.cz. Případem se zabývá i kriminálka, úmyslné zapálení nelze zatím vyloučit.

"Jde o hotel, který je už řadu let zavřený, nachází se ale v nejhustší zástavbě přímo na dohled od kolonády," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Zásah komplikoval špatný stav bývalého hotelu, kdy při vstupu hasičů dovnitř se pod jedním ze zasahujících hasičů propadlo schodiště a hasič po pádu utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz záchrannou službou do nemocnice.

S ohledem na bezpečí zasahujících hasičů, kdy se uvnitř objektu začaly propadat hořící stropy, byl zásah veden převážně z venku. Na místě tak zasahovala i výšková technika, celkem dva automobilové žebříky a dvě automobilové plošiny.

Vodu na hašení museli hasiči brát z nedalekých jezírek v parku u kolonády. V ranních hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu, i nadále ale bylo nutné uvnitř objektu zasahovat s maximální opatrností s ohledem na stále padající ohořelé trosky a propadlé podlahy.

Podle starosty Mariánských Lázní Zdeňka Krále se jedná o lázeňský dům Rozkvět, který už byl několik let opuštěný. "Střídal majitele, poslední, co vím, byl z Ruska," řekl ČTK starosta. Podle něj jde o jednu z asi pěti ruin, které v centru Mariánských Lázní na rekonstrukci čekají. "Několikrát jsme tam přes stavební úřad nařizovali zabezpečovací práce, protože padaly dolů kusy fasády," uvedl Král. Podle něj byl nyní hotel celý zabalen do látky, aby nehyzdil okolí.

"Stále uvnitř padají části zdí a stropů a je tak velmi nebezpečné tam vstupovat. Hasiči budou na místě celou noc. Na místě už jsou i vyšetřovatelé požárů, ani oni stále nemohou bezpečně vstoupit do budovy," uvedl dnes v 18:00 Kasal. Protože jednou z možných příčin požáru je i úmyslné zapálení, zabývá se případem kriminální policie.

Související

Karlovy Vary

Lázeňská města na západě Čech slaví zápis na seznam památek UNESCO

Starostové tří lázeňských měst, Karlových Varů a Mariánských a Františkových Lázních, dnes v Karlových Varech oslavili zápis 11 evropských lázeňských měst na seznam kulturního dědictví UNESCO. Společně sledovali videokonferenci Výboru pro světové dědictví UNESCO, která dnes kolem 14:30 potvrdila mezinárodní řetězovou nominaci Slavné lázně Evropy.

Více souvisejících

Mariánské Lázně Požáry Hasiči

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

V lomu ČSA přeruší těžbu. Bude se propouštět, oznámila Severní energetická

Severní energetická ve čtvrtek oznámila, že přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku v Ústeckém kraji. Rozhodnutí o ukončení provozu má přijít v následujících měsících. Firma se chystá propustit asi 500 zaměstnanců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy