Soud řeší údajný dotační podvod v ROP, podnikatel Oulický nedorazil

Ústí nad Labem - Výslechy dalších svědků a čtením listinných důkazů dnes u ústeckého krajského soudu pokračovalo hlavní líčení v kauze údajného dotačního podvodu v rámci Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad.

Státní zástupce z něj viní Petra Šudu, někdejšího jednatele společnosti Spring UL, která chtěla postavit wellness centrum. Mezi předvolanými svědky byl i podnikatel a někdejší člen ODS Patrik Oulický, k soudu ale opět nedorazil.

Wellness centrum mělo vzniknout v domě společnosti Energetické a dopravní stavby v centru Ústí nad Labem. Firma má vazby na podnikatele Alexandra Nováka, Daniela Ježka a Oulického. Soud předvolával Oulického už na začátku dubna, tehdy se omluvil ze zdravotních důvodů. Předvolání na dnešek mu podle informací ČTK nebylo doručeno. U soudu dnes vypovídala například zástupkyně společnosti, která projekt zpracovávala i tehdejší zástupci ROP Severozápad.

Hlavní líčení bude pokračovat v pátek znovu výslechy svědků a čtením listin. "Poté bude odročeno, neboť jsou navrženy další důkazy, které si vyžádají více času," řekl ČTK předseda trestního senátu Jiří Bednář.

O dotaci na vybudování wellness centra požádala firma Spring UL v roce 2011. ROP Severozápad původně projekt za 17 milionů korun schválil, podpořit ho měl zhruba osmi a půl miliony. Nakonec ale dotační úřad od smlouvy odstoupil.

Související

Ilustrační foto

Před soudem stane kvůli dotaci z ROP Severozápad deset lidí

Před ústeckým krajským soudem stane deset lidí obžalovaných v souvislosti s dotací z regionálního operačního programu (ROP) Severozápad na rekonstrukci mosteckého hotelu. Hlavní postavou případu je bývalý ředitel a bývalý akcionář regionální stavební firmy Herkul Vladimír Repáč.

Více souvisejících

rop severozápad Patrik Oulický

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy